Olimpia a Youtube-on

2012. 03. 15.
Megosztás

Az NBC hírtelevízió bejelentette, hogy - az USA-ban először – az olimpia minden egyes számát közvetíteni fogják majd, amihez a hátteret a Google és a Youtube adja majd.

Az amerikai NBC tévécsatorna megállapodott a Google-lel, hogy a Youtube-on is közvetítik majd az olimpiát. A Youtube ezért az NBCOlympics.com oldalt hirdeti majd, a nyitólapról pedig az NBC oldalára irányítja majd azokat, akik olimpiai videókat keresnek.

Az NBC nem csak a tévében közvetíti majd élőben az olimpiát, de azokat a műsorokat, amelyek a televíziós közvetítésekben nem férnek el, a honlapon lehet majd megnézni. A pekingi olimpiáról körülbelül 2200 órányi műsort sugároztak összesen.

Az NBCOlympics.com a Youtube ismerős felületét kapja majd meg, a sporteseményeken kívül pedig interjúkat, elemzéseket és háttérműsorokat is feltöltenek majd. Az NBC 2020-ig birtokolja az olimpiai közvetítési jogát, amiért a mostani játékok alatt több mint 900 millió dollárnyi hirdetést igyekszik eladni.

AZ NBC célja, hogy idén először, az olimpia minden programját élőben sugározza. Ez körülbelül háromezer órányi adás lesz. Közleményében ugyanakkor a televízió közölte, hogy a Youtube nem a hivatalos partner lesz, csupán a technológiát adja majd a közvetítések mögé.

(Forrás: Totalsport.hu)