Olimpiai bajnok vívónk a nő harmóniájáról írt könyvet

Olimpiai bajnok vívónk a nő harmóniájáról írt könyvet

2016. 01. 30.
Megosztás

Második, javított kiadásban jelent meg Sákovicsné Dömölky Lídia szakkönyve, A nő harmóniája címmel. Az olimpiai bajnok vívó szakíróként is letette már névjegyét. A kiadvány Berczik Sárának állít emléket.

A '64-es tokiói olimpia tőr csapatbajnoka először 1988-ban jegyzett hasonló címmel kiadványt, majd 1990-ben a gyermekek harmóniájáról írt, 1992-ben pedig a mozgásfejlesztő és tartásjavító gimnasztika tárgyában publikált.

Az arany- és kétszeres olimpiai ezüstérmes (Róma és Mexikóváros), többszörös világbajnok vívó sportolói pályafutását követően edzőként és szakíróként is dolgoozott, tagja volt a MOB Nők a Sportban Bizottságának. MOB Fair Play-dipolmát kapott 2013-ban a becsületes sport népszerűsítésében való tevékenységéért.

A nő harmóniája című, fényképekkel illusztrált, több mint 130 oldalas kiadvány tartásjavító, gimnasztikai gyakorlatokat mutat be.

Berczik Sára (Miskolc, 1906. január 18. – Budapest, 1999. február 25.) magyar mozdulatművész, koreográfus, zene- és táncpedagógus, művészi torna mesteredző volt - a könyv neki állít emléket...

(MOB, fotó: MTI/Patkó Klári)