20230914 010 coop rallye

Olimpiai bajnokok „fújták a sípot” a Coop Rally várpalotai állomásán

2023. 09. 14.
Megosztás

A 17. Coop Rally-n a Magyar Olimpiai Bizottság csapata is részt vesz. Az egyik érintett állomáson, Várpalotán a Coop-áruház parkolójában a MOB egy sportos aktivitással várta a mintegy száz résztvevőt (cégenként egy-egy párost): spinning-bringára kellett pattanni, ott pedig időre teljesíteni.

A szabályos tekerést olimpiai bajnokok felügyelték: a kajakozó, MOB-marketinges Szabó Gabriella, a vívó Szász-Kovács Emese és a vízilabdázó Kósz Zoltán. A stílszerűen a helyi Coop-áruházban rögtönzött sajtótájékoztatón Fábián László öttusázó, MOB-főtitkár beszélt a magyar élelmiszer-áruházlánc és a Magyar Olimpiai Bizottság kapcsolatáról.

20230914 002 coop rallye
MOB-Média/Szalmás Péter

„Évről-évre jobban szeretjük ezt a rendezvényt. Azon kívül, hogy minden évben más olimpikont, olimpiai bajnokot hozunk magunkkal, akik segédkeznek a Coop, Magyar Olimpiai Bizottsággal közös állomásán, azon kívül nagyon élvezzük az üzemi látogatásokat is. Az, hogy ilyen aktivitást elhozunk a mintegy száz versenyző közé, inspiráljuk őket, végig szurkolunk nekik, és látjuk, ahogy percről-percre egyre jobban belehergelik magukat a MOB-os aktivitásba is, ezt nagyon jó megélni” – mondta Szabó Gabriella.

„Ez a második Coop Rally, amin részt veszek, az első, amin elejétől a végéig aktívan teljesítek. Élményt ad, hogy meglátogatunk, belülről is megnézünk magyar gyárakat, üzemeket, ezáltal megismerjük a technológiákat, hogyan készül egy-egy magyar termék, élelmiszer. Ez egy nagyon jópofa, jó hangulatú rendezvény, a kapcsolatépítés is hasznos, jó dolog, hogy különböző cégek képviselőivel találkozhatnak, ismerkedhetnek a résztvevők. Tetszik a MOB-os állomás is, jól szórakoztak az emberek, a spinning-bringákon kicsit átmozgatták az autóban töltött idő után a lábaikat, összességében örülök, hogy itt lehetek” – fejtegette Szász Emese.

20230914 007 coop rallye
MOB-Média/Szalmás Péter

„2005-ben kerültem kapcsolatba a Coop-pal, akkor Pécsen játszottam, a csapat főszponzora a Mecsek Füszért, a Coop-lánc egyik tagja volt. Arató Mártonnal kerültem akkor közelebbi kapcsolatba, nagyon tetszett a sporthoz való hozzáállása. Rögtön párhuzamot véltem felfedezni a verseny- és szabadidősport, valamint a Coop filozófiája között. Nagyon fontosnak tartom, hogy közösségi élmények kellenek a mindennapokban, ettől az egyénnek is jó, és természetesen a társadalomnak, kisebb közösségeknek is. Itt most ezen a rendezvényen is ezt tapasztalom, magam is nagyon jól érzem magam, ha tehetem, jövök máskor is” – emlékezett vissza Kósz Zoltán.

20230914 015 coop rallye
MOB-Média/Szalmás Péter

„Szép és modern boltban vagyunk, mint egykori sportoló, és a MOB képviselője, kifejezetten tetszik, hogy a vitaminsarok, a zöldségespolcok mellé ülhettem. A MOB csapata is végigmegy a kétnapos autós túrán, és mi is az értékeket keressük, azokat a magyar értékeket, amiket a Coop és a MOB is képvisel. Olimpiai bajnoktársaimmal egy kis sportos feladattal is kedveskedtünk, vártuk a rally résztvevőit, ennek teljesítése is beleszámít a végeredménybe. De, ami a legfontosabb: nagyon örülünk annak a közel három évtizedes kapcsolatnak, ami a Coop-pal, mint az olimpiai bizottság partnerével kialakult, hogy folyamatosan együtt gondolkodhatunk. Ezúton is köszönetemet fejezem ki” – fogalmazott Fábián László a sajtótájékoztatón.

20230914 022 coop rallye
MOB-Média/Szalmás Péter

A szeptember 13-14-i Coop Rally mezőnye hat Nyugat-Magyarországon működő élelmiszeripari üzembe és a COOP-csoport két tagvállalatának üzleteibe látogat el.