Olimpiai kvalifikációs hírek - női kézilabda, taekwondo

Olimpiai kvalifikációs hírek - női kézilabda, taekwondo

2020. 10. 06.
Megosztás


Kína válogatottja visszakerült a női kézilabda olimpiai selejtező győri csoportjába. Január végén Szófia ad otthont a tekvondósok európai olimpiai selejtezőjének.

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség közzétette, hogy a 2021. március 19-21. között Győrött sorra kerülő női olimpiai selejtezőn a vb-bronzérmes Oroszország és a vb-6. Szerbia mellett a kontinentális kvalifikáció szerinti 1. csapat, Kína lesz a magyar válogatott ellenfele - olvasható a magyar szövetség honlapján.

Kína a koronavírus-járvány miatt korábban visszalépett az eredetileg 2020 márciusára tervezett selejtezőtornától, így a nemzetközi szövetség Kazahsztánt sorolta be a helyükre. Mivel a tornát a világjárvány miatt 2021. március 19–21-re halasztották, a kínaiak jelezték, mégis vállalják a részvételt. A csoportból az első két helyezett jut ki a tokiói olimpiára.

Az olimpia 12 fős mezőnyének már tagja Japán (rendező), Franciaország (Európa-bajnok), Brazília (Pán-amerikai Játékok), Dél-Korea (Ázsia), Angola (Afrika), Hollandia (világbajnok). Hozzájuk csatlakozik a 3 selejtezőcsoport első két helyezettje.Az Európai Taekwondo Szövetség pénteken jelentette be, hogy Szófia ad otthont a tavaszról elmaradt ötkarikás kvalifikációs versenynek – adott hírt a sportág magyar szövetsége a kontinentális szövetség döntéséről. A bejelentésből csupán annyi derült ki, a bolgár fővárosban január 30-án és 31-én rendezik a kvalifikációs versenyt. További információkat későbbre ígértek.

A NOB által elfogadott kvalifikációs kiírás szerint Európa számára még minden súlycsoportban két-két hely talál gazdára a szófiai versenyen. A viadalt idén tavasszal rendezték volna, de a koronavírus-járvány miatt, többszöri módosítás után végül 2021-re halasztották. A japán fővárosban 64 férfi és ugyanennyi női tekvondós indulhat, négy-négy versenyszámban.

(MOB; fotó: képarchivum)