007

A Team Hungary készen áll az ifjúsági téli olimpiára

2024. 01. 18.
Megosztás

Az olimpiai falu megtelik élettel, a környező jégcsarnokokban és sípályákon a világ legjobb fiatal téli sportolói adnak randevút egymásnak. Ez biztos előjele annak, hogy hamarosan – egész pontosan a pénteki nyitóünnepséggel – kezdetét veszi a gangwoni ifjúsági téli olimpia, amelyen a Team Hungary 33 sportolóval képviselteti magát.

009

„Ki a jobb? Magyarok! Mennyivel? Sokkal! …Hokisokkal!”

A tengerparton sétáló gangwoni önkéntesek összeszaladtak, amikor a magyar jégkorongos lányok a reggeli átmozgató séta közben összeálltak egy csatakiáltásra, rögtön be is kerültek néhány koreai család fotóalbumába.

A Team Hungary tagjai (nemcsak a hokisok, hanem a többiek is, akik az első napokban szerephez jutnak) megérkeztek az ifjúsági téli olimpia helyszínére, beköltöztek a faluba, és elkezdték élni az ilyenkor szokásos mindennapjaikat. A síelők, a snowboardosok és a néhány napja már az országban készülő rövidpályás gyorskorcsolyázók edzésre mentek, és az eddigi szárazedzések után a hokisok is birtokba vették a jégcsarnokot.

010

Közülük jó néhányan indultak már nagy nemzetközi versenyen, sőt, olimpiai témájú versenyen is, ez azonban mégis más – ez itt a téli olimpia, itt az öt karika bűvöletében élik mindennapjaikat a sportolók. És azt is láthatják, hogy errefelé pontosan tudják, miként kell ilyen eseményt szervezni – elég csak a magyar szempontból is rendkívül emlékezetes phjongcshangi téli, vagy éppen a szöuli nyári olimpiai játékokat említeni.

Ha már Szöul: az 1988-as olimpia aranyérmesei közül ketten is visszatértek sikerük színhelyére: Fábián László csapatvezetőként, míg Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnökeként. Ők ketten hiteles és jó tanácsokkal láthatják majd el azt a 33 fiatal magyar sportolót, akik az elkövetkező két hét főszereplői lesznek.