Olimpiatörténeti vetélkedő a Káldor Kollégiumban - megvédte címét a Táncsics-kollégium

Olimpiatörténeti vetélkedő a Káldor Kollégiumban - megvédte címét a Táncsics-kollégium

2018. 03. 01.
Megosztás


Idén is megrendezték a – már-már hagyományosnak mondható - olimpiatörténeti vetélkedő budapesti döntőjét a középiskolás kollégiumok között. A Káldor Miklós Kollégium szervezésében lebonyolított verseny évek óta a Magyar Olimpiai Akadémia támogatásával zajlik.

A zsűriben helyet foglalt Lehmann László főtitkár, Győr Béla a MOA tanácsának tagja és – díszvendégként – Gedó György olimpiai bajnok ökölvívónk. A rendkívül izgalmas verseny a téli olimpiák és a magyar ökölvívó olimpikonok körül forgott. Nagy csata dúlt az értékes nyereményekért és a MOA különdíjaiért.

A győzelmet – mindössze 2 pont különbséggel – a Táncsics Mihály Tehetséggondozó Kollégium csapata szerezte meg, megvédve ezzel tavalyi bajnoki címét. Jutalmuk egy „Magyarok az olimpiai játékokon 1896-2016” MOB kiadvány és egy 13 alkalmas Műjégpálya bérlet mellett az, hogy részt vehetnek a MOA által szervezett nyári olimpiai táborban. Ezüstérmes a többszörös korábbi bajnok Fábry Zoltán Leánykollégium csapata, bronzérmes a házigazda Káldor Miklós Kollégium triója lett.

További helyezések:
4. Budapesti Egyesített Középiskolai Kollégium
5. Vécsey János Leánykollégium
6. Bolyai János Kollégium
7. Kisfaludy Károly Kollégium
8. Pannónia Kollégium
9. József Attila Kollégium

A verseny szervezője és játékvezetője a kezdetek óta Gloviczky Tamás, a kollégium tanára.

(MOA; Fotó: Káldor Média)