Olimpikon vendégek a MOA nemzetközi táborában

Olimpikon vendégek a MOA nemzetközi táborában

2017. 07. 07.
Megosztás


Hétfőn megkezdődött a Magyar Olimpiai Akadémia nemzetközi nyári olimpiai tábora, mely idén a Budapest II. kerületében található Káldor Miklós Kollégiumban kerül megrendezésre. A MOA táborainak 27 éves történetében ez a 8. nemzetközi tábor. Utóbbi években a Testnevelési Egyetem kollégiuma volt a helyszín, de idén a fővárosban rendezendő világesemények teltháza miatt került új helyre a tábor. Az elegáns, nyugodt környezetben található kollégium méltó helyszínnek bizonyult résztvevők szerint.


A tábor 33 résztvevőjét Győr Béla táborvezető, MOA-tanácstag köszöntötte, majd felkérte Lehmann Lászlót, a MOA főtitkárát a tábor megnyitására, aki röviden beszélt a MOA táborainak történetéről, helyszíneiről, majd jó munkát kívánva az idei tábort megnyitotta.

Első vendégként hétfő délután Kásás Zoltán olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó beszélt sportpályafutásáról, látta el tanácsaival a résztvevőket. Kedden délelőtt Kasza Róbertet, olimpikon, világ- és Európa-bajnok öttusázót, majd Hirling Zsoltot, olimpiai 5. helyezett, világ- és Európa-bajnok evezőst ismerhették meg közelebbről a táborlakók. Délután Székesfehérváron, a Gyulai Memorial nemzetközi atlétikai viadal versenyeit tekinthették meg a résztvevők, a szervezőbizottságnak és külön is a szövetség főtitkárának, Gyulai Mártonnak köszönhetően. Mindenki számára hatalmas élmény volt a verseny, a sztáratlétákkal való találkozás, fényképkészítés.

Szerda délelőtt Szöllősi György, a Magyar Sportújságíró Szövetség elnöke, a Nemzeti Sport főszerkesztője, a labdarúgás nagykövete beszélgetett Puskás Ferencről, a legismertebb magyarról és az olimpiai labdarúgó tornákról a résztvevőkkel. Őt dr. Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázó követte, aki előadása közben tett ígéretének megfelelően asztalitenisz-partit vívott a táborlakókkal.

A tábor további előadásokkal, sportversenyekkel, sportlétesítmény-látogatásokkal folytatódik.

(MOB-MOA/Győr Béla; fotó: Róth Dániel)