Haranghy Csaba

Olimpikon vitorlázó a szövetség élén

2023. 01. 30.
Megosztás

Haranghy Csaba személyében atlantai olimpikon vitorlázót választottak elnöknek a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) budaörsi, rendkívüli tisztújító közgyűlésén.

A tisztújításra azok után került sor, hogy tavaly november elején a szervezet elnöke és elnöksége 2023. január 25-i hatállyal lemondott a vezető testületben betöltött tisztségéről.

A szövetség hivatalos honlapja, a hunsail.hu beszámolója alapján az elnöki pozícióra Haranghy Csaba volt az egyedüli jelölt, miután ketten visszaléptek a jelöltségtől - egyikük Berecz Zsombor olimpiai ezüstérmes vitorlázó volt. A tagság jelentős többséggel választotta meg a szervezet első emberének a korábbi olimpikon Haranghy Csabát; a lehetséges 580 szavazatból 569-et kapott meg, a fennmaradó 11 érvénytelen volt.

Az új elnök korábban több cég felsővezetője is volt, most magánvállalkozása tanácsadással, fejlesztésekkel foglalkozik, döntően a vízellátással kapcsolatosan. Több cikluson keresztül volt az MVSZ elnökségi tagja, majd egy időszak erejéig a felügyelőbizottság elnöke. Két és fél cikluson át vezette a Magyar Szinkronúszó Szövetséget, melyből egyet a Magyar Úszó Szövetség keretein belül, ahol alelnök is volt. Korábbi sportvezetői időszakában már sok tapasztalatot szerzett az élsport menedzseléséről is.

Versenyzőként 1996-ban az atlantai olimpián képviselte a magyar vitorlázást Star (csillaghajó) hajóosztályban, egysége a 18. helyezést érte el. 1992-ben kvótaszerző volt, a válogatón azonban alulmaradt, így nem jutott ki Barcelonába. A közgazdász végzettségű szakember még versenyzőként edzői képesítést is szerzett.

A közgyűlésen új elnökségi és egy felügyelőbizottsági tagot is választottak. A ciklus hátralévő részében Böröcz István, Lábady Balázs, Rutai István, Lukáts Ákos, Siklósi Máté, Sükösd Balázs, Juhász Miklós és dr. Ugron Gáspár elnökségi-, Kerényi Csaba felügyelőbizottsági tagként segítik az újonnan megválasztott elnök munkáját.

(Fotó: hunsail.hu)