Orosz súlyemelőé az ötödik athéni doppingeset

Orosz súlyemelőé az ötödik athéni doppingeset

2012. 12. 13.
Megosztás

A súlyemelő Oleg Perepecsjonov az ötödik vétkes abban a doppingügyben, amely hetekkel ezelőtt robbant ki, és öt sportolót fosztott meg a 2004-es athéni olimpián szerzett medáljától.

„Az orosz súlyemelő-szövetségtől telefonáltak, hogy vissza kell adnom a bronzérmemet – mondta a 2010-ben visszavonult 37 éves sportoló. – Rengetegszer teszteltek az olimpia előtt és után is, sohasem találtak tiltott szert a szervezetemben. Most meg azt mondták, találtak valami vicces szert, aminek ráadásul semmi hasznát nem veszi egy súlyemelő."

Korábban négy atlétát, a súlylökőbajnok ukrán Jurij Bilonogot, a nőknél ugyanebben a számban bronzérmes orosz Szvetlana Kriveljoát, a diszkoszvetésben 3. fehérorosz Irina Jacsenkót és a kalapácsvető Ivan Tyihont (ezüstérem) már korábban lebuktatták.

Kriveljova – aki korábban, az 1992-es barcelonai játékokon aranyérmes volt – 2004-ben negyedik lett, és utólag lépett előre a harmadik helyre, miután honfitársát, Irina Korzsanyenkót doppingvétség miatt megfosztották aranyérmétől.

(Forrás: MTI)