Összedőlt egy lépcső a BVSC-uszodában, többen megsérültek

Összedőlt egy lépcső a BVSC-uszodában, többen megsérültek

2013. 05. 19.
Megosztás

Többen megsérültek, köztük egy 6 éves gyermek a fővárosi BVSC-uszodában, ahol összedőlt egy mobil lépcső szombat délelőtt – tájékoztatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Az uszodában egy nemzetközi ifjúsági úszóversenyt tartottak, amikor a baleset történt – mondta el Kovács Viktória. Egy gurulós mobil lépcső dőlt össze eddig ismeretlen okból. A balesetben hat felnőtt sérült meg, valamint egy hatéves gyermek – ismertette a szóvivő.

Hozzátette, hogy a rendőrség szakértők bevonásával még vizsgálja a baleset körülményeit. Az ügyben foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt ismeretlen tettes ellen indult eljárás.

Németh Cecília, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese az MTI-vel azt közölte, hogy a hét sérültből ötöt szállítottak kórházba. Az eddigi vizsgálatok szerint valamennyien könnyebb sérülést szenvedtek. A mentősök négy egységgel vonultak a helyszínre.

Az MTI információi szerint az úszóversenyt leállították.

A MÚSZ együtt érez a Szőnyi úti baleset sérültjeivel

A Magyar Úszó Szövetség sajnálattal értesült arról a balesetről, amely a BVSC Szőnyi úti uszodájában történt szombat délelőtt, és amelynek következtében hárman is megsérültek. A MÚSZ együtt érez a kórházi kezelésre szorulókkal, és bízik abban, hogy a lehető leggyorsabban felépülnek.

(Forrás: MTI/MUSZ)