Ötkarikás vetélkedő Ófehértón

Ötkarikás vetélkedő Ófehértón

2014. 05. 08.
Megosztás

Kicsiny falu Ófehértó, de nagy ápolója az olimpiai hagyományoknak.

Az intézményt vezető Pálvölgyiné Hajzer Irén nagy támogatója az általános iskola tanára, Pazonyi György kezdeményezésének, aki 2008 óta évente rendhagyó olimpiai vetélkedőt szervez a Baktalórántházai kistérség iskolái számára, amelyre olimpiai bajnokokat hívnak meg.



Ezúttal PULAI IMRE fogadta el a meghívást, aki a kenuzástól a bob sportágig beszélt pályafutásáról. Kajak-kenu sportágban Eb, vb és olimpiai aranyérmet nyert. Példaképe Iván Klementyev kenus volt.

A téli sportágak új élményt jelentenek számára. Először Németországban a kerekes szánkót próbálta ki, a bobbal való ismerkedést a gyerekpályán kezdte. Szocsiba szeretett volna kijutni, a pontokat begyűjtötte, az utolsó két nap tudta meg, hogy nem utazhat. Most a szkeleton érdekli, célja a téli olimpiai részvétel.



Az iskola tornatermében az „Olimpia és nevelés” című kiállítás fogadta a csapatokat és az érdeklődőket. A gondosan előkészített vetélkedőn Simon József polgármester köszöntötte a vendégeket, majd dr. Jakabházyné Mező Mária, a MOA főtitkára nyitotta meg a játékot, amelyet Győr Béla nagy gyakorlattal irányított.



Beregszász csapata nemzetközivé emelte a rendezvény rangját. A csapatok összetétele is rendhagyó volt: 4 fő középiskolás, 4 fő általános iskola felső tagozatos és négy fő alsó tagozatos diák hajolt a feladatlapok fölé. A korszerű technika segítségével, a feladatlapok gyors kiosztásával és a 7 fős értékelő csapat szakszerű munkájával „pörgött” az élvezetes játék, amelynek a végeredménye itt megtalálható.