DSC00622

Öttusában ezüstérmes a Koleszár, Réti vegyes páros

2023. 06. 29.
Megosztás

Ezüstérmet szerzett az öttusázó Koleszár Mihály, Réti Kamilla páros vegyes váltóban a krakkói központú Európa Játékokon, amely a sportág versenyző számára Európa-bajnokság is egyben

20230629 005 KRAKKO 2023 ottusajo

A délelőtti körvívást az élen zárta a Koleszár Mihály, Réti Kamilla kettős Krakkóban, majd a délutáni programban a lovaspályát egy hibával teljesítette. Következett a bónuszvívás, amelyben Koleszárék nem szereztek pluszpontot, s mivel az úszásban a tizedik időt érték el, a kombinált szám előtt holtversenyben az élen álltak.

A mindent eldöntő szám, a laser run elképesztő izgalmakat hozott – erre a napra végre a nézők is megérkeztek az öttusa helyszínére, így a versenyzők nagy biztatás közepette teljesítették a futásból és lövészetből álló záró számot. A magyar vegyes páros végül a második helyen ért célba.

Koleszár Mihály elmondta, a nap minden egyes pillanatában maximális koncentrációra volt szükség, hiszen az öttusa továbbra is öt számból áll, mindegyikben egyformán jól kell teljesíteni.

„A munkát ma ketten végeztük, de nagyon sok ember állt e mögött az ezüstérem mögött, akiknek mind köszönettel tartozunk – mondta Koleszár. – Minden számban sikerült egy kicsit legyőzni önmagunkat: ezüst lett a vége, de lesz ez még arany is!”

20230629 001 KRAKKO 2023 ottusa

Réti Kamilla kicsit ostorozta magát amiatt, hogy a laser runban az első lövészetet egy kicsit túlizgulta, utána azonban apait anyait beleadott. „Az első lövészetet elkapkodtam, pedig úgy éreztem, tudok fókuszálni, utána viszont futottam, ahogy bírtam – mondta Réti. – Vitt a szívem előre, meg Misiért is küzdöttem, és az egész magyar csapatért. Az egyéni versenyt eléggé elrontottam, nehéz volt utána felállni a padlóról, de sikerült, és most nagyon boldog vagyok!”

DSC00593

Martinek János szövetségi kapitány először is leszögezte, hogy ez a vegyes váltó nagyon jó kis versenyszám – látványos a nézőknek és izgalmas még a szakvezetők számára is. „Pillanatról pillanatra változnak a pozíciók, ami nagyon látványossá teszi a versenyt – nyilatkozta Martinek. – Jó nap volt ez a versenyzőink számára, segített abban, hogy az egyéniben elkövetett apró hibák után elhiggyék, hogy képesek jó eredményt elérni. Feldobja őket, hogy érmet szereztek az Európa-bajnokságot, és ez lendületet adhat a jövőre!”