Paksy Timea Ausztriába költözik

Paksy Timea Ausztriába költözik

2012. 10. 02.
Megosztás

Egy éve készül Ausztriában Almási Nándor irányításával a kilencszeres világbajnoknő, aki hétfőn sajtótájékoztatón jelentette be, hogy végleg odaköltözik.

Paksy elsősorban edzősködni szeretne, de nem zárja ki, hogy rajthoz állna majd versenyzőként is osztrák színekben.

Paksy Tímeának szeptember 30-án lejárt a szerződése eddigi klubjával, az MTK-val, ahol 2 éve nem kapott fizetést.

"Szeretem Magyarországot, de nem annyira, hogy éhen haljak" - jelentette ki Paksy és hozzátette, hogy ha kell, jogi útra tereli majd az adósság rendezésének ügyét.
A jövővel kapcsolatban a kajakos úgy fogalmazott, hogy elsősorban utánpótláskorú gyerekek felkészítésével szeretne foglalkozni Linzben.

"A linzi klub már befogadott, pénteken pedig a magyar szövetségnek is beadtam a távozási szándékomról szóló papírokat. Innentől kezdve a magyar és az osztrák szövetségnek harminc napja van arra, hogy megegyezzenek. Bízom benne, hogy a magyar szövetség nem gördít akadályt a távozásom elé" - mondta Paksy Tímea.

Bár a bajnoknő elsősorban a civil munkára szeretne koncentrálni, de elmondta, hogy az edzésekkel sem fog teljesen leállni, a következő évet azonban mindenképpen lazábbra veszi. Ha úgy adódik, akkor vízre szállna az osztrák válogatottban, de azt sem zárja ki, hogy a következő négy évben akár magyar színekben is versenyezne. Jogilag szerinte erre a lehetőségek adottak.
Paksy Tímea korábban a magyar sárkányhajó és rafting válogatottban is szerepelt, ezeket a szakágakat sem hanyagolná a jövőben.

„Egyikkel sem fogok leállni, remélem nem lesz annak jogi akadálya, hogy magyarként szerepeljek ezekben a szakágakban. Gondolkodtam már azon, hogy érdemes lenne esetleg osztrák színekben folytatni a raftingot is, bár egy ottani vadvízi válogató biztos sokkal nagyobb falat, mint a magyar” – mondta Paksy.

A sajtótájékoztatón részt vett Almási Nándor, a bajnoknő jelenlegi edzője, az osztrák válogatott szövetségi kapitánya is, aki szerint nincs ütőképes utánpótlásbázisa a kajak-kenunak Ausztriában, ezért azt kérte Timitől, hogy fedezzen fel és nyerjen meg tehetséges gyerekeket a sportág számára Linzben és környékén.

(Forrás: kajakkenusport.hu)