Paralimpia 2012: Fogadás a magyar sportolók tiszteletére

Paralimpia 2012: Fogadás a magyar sportolók tiszteletére

2012. 09. 01.
Megosztás

Fogadást adott péntek este a magyar paralimpiai csapat tiszteletére Magyarország londoni nagykövetsége - tájékoztatta az MTI-t Pataki Eszter, a diplomáciai külképviselet sajtótitkára.


Beszámolója szerint Csák János nagykövet köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a magyar paralimpiai csapat teljes mértékben megvalósítja az olimpia szlogenjét, amely szerint inspirálni kell a jövő nemzedékeit.

A nagykövet köszöntője után Kósa Ádám, az Európai Parlament egyetlen siket képviselője jeltolmács segítségével mondott beszédet, szintén hangsúlyozva, hogy a sportolás révén teljes értékű életet élhetnek a paralimpiai sportolók. Megköszönte a magyar csapatnak a hozzáállását és a küzdeni tudását. Fontosnak tartotta hangsúlyozni: sajnálja, hogy a siketek egyelőre nem vehetnek részt a paralimpiai játékokon.

Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke örömét fejezte ki amiatt, hogy a 33 fős magyar olimpiai csapat már szerzett egy aranyérmet. Gömöri sok sikert kívánt a magyar sportolóknak.

A fogadáson a részt vett Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő, MPB-alelnök, valamint Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke is.

A fogadást nem a nagykövetség épületében, hanem az Európa Házban tartották, mert a külképviselet egy olyan épületben van, amelyet műemlékvédelmi előírások miatt nem lehet a mozgássérültek számára is hozzáférhetővé tenné.

Pataki Eszter szerint szeptember 3-5. között Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere is ellátogat a londoni paralimpiára, illetve szeptember 6-8. között Áder János köztársasági elnök is megnézi a londoni sporteseményeket.

(Forrás: MTI)