Parasport: Szabó Ozor nyerte a Strongman-világbajnokságot

Parasport: Szabó Ozor nyerte a Strongman-világbajnokságot

2014. 06. 19.
Megosztás

Szabó Ozor megnyerte az Izlandon rendezett erős emberek para-világbajnokságát, a Strongman vb-t. Világbajnoki hatodik helyezett erőemelőnk, Tunkel Nándor edzője a hat számból négyet megnyert, ezen kívül egy második és egy negyedik helyezéssel hódította el összesítésben az aranyat.

„Két évvel ezelőtt hívtak meg először a versenyre, akkor aranyérmes lettem, tavaly időpontegyeztetési nehézségek miatt nem tudtam elutazni a vb-re – mondta Szabó Ozor. – A versenyszámok ugyanazok voltak, mint az épeknél, természetesen igazodva a parasportolókhoz. Mi például nem kamiont húztunk el, hanem kisbuszt. De nálunk is volt rönkemelés, oldaltartás, hordótartás. Az első három szám után volt egy első, egy második és egy negyedik helyem, az utolsó hármat azonban megnyertem, így lett enyém a vb-arany.”

Szabó Ozor elmondta, hogy a Strongman vb minden évben a többnapos vikingfesztivál egyik fénypontja, idén is nagyon sokan szurkoltak a résztvevőknek.

„Darázs Ádám volt kint velem, rengeteget segített, de továbbra is az erőemelés és a szkander marad a két szerelmem” – hangsúlyozta a kiváló sportember.

(Brenau Péter)