Párizsi Toyota-randevú Rasovszkyval

Párizsi Toyota-randevú Rasovszkyval

2022. 12. 01.
Megosztás


A párizsi olimpia jegyében egyelőre csak vendégként járt a francia fővárosban Rasovszky Kristóf és Kiss Péter. Két évvel a 2024-es ötkarikás játékok előtt a Toyota Central Europe Hungary Kft. kiválasztott 13 magyar sportolót, akik bekerültek a nemzetközi Global Team Toyota Athletes programba, amelynek célja, hogy a japán autógyár által különböző országokban támogatott sportolókat egy csapatba tömörítse.

Hazánkban a Magyar Olimpiai Bizottsággal kötött megállapodás értelmében 25 magyar olimpikon párizsi felkészülését támogatja autókkal a Toyota, közülük az olimpiai ezüstérmes, világbajnok, kétszeres Európa-bajnok hosszútávúszó Rasovszky Kristófot látták vendégül Párizsban, a program első, látványosabb eseményén, amelyen száz olimpikon, illetve paralimpikon vett részt. A para-sportolókat hazánkból Kiss Péter paralimpiai bajnok képviselte.

A kétnapos rendezvényen a sportolók ismerkedhettek a legújabb technológiai vívmányokkal, a robotikával, és azt is megtudták, a Toyota milyen (jórészt elektromos) eszközökkel segíti majd az életüket a párizsi olimpia idején. A második napon a népes csapat gyors városnézés keretében feltérképezte a leendő olimpiai létesítményeket, majd pedig a sportolókról bemutatkozó videók készültek. Közben természetesen nyílt alkalom a kapcsolatépítésre, ami a valódi célja volt ennek a két napnak.

(MOB)