Peches sorsolás Párizsban

Peches sorsolás Párizsban

2012. 05. 26.
Megosztás

Nehéz ellenfeleket kaptak a magyar teniszezők a vasárnap rajtoló Roland Garrosra.

Nem volt szerencséje a francia nyílt bajnokság pénteki sorsolásán a három magyar női játékosnak, akik közül Babos Tímea és Arn Gréta kiemelt teniszezőt kapott első fordulós ellenfélnek.

A viadal honlapja szerint előbbi a világranglistán 11., és Párizsban ugyanilyen kiemelési számmal játszó orosz Vera Zvonarjova ellen lép majd pályára a nyitó körben, utóbbi pedig a tavaly negyeddöntős, szintén orosz Anasztaszja Pavljucsenkovával (22. kiemelt, 24. a világranglistán) néz majd farkasszemet. Babos jelenleg 65., Arn pedig 104. a WTA rangsorában.

„Biztosra vettük, hogy jó játékost, nehéz ellenfelet kapok az első fordulóra. Így is lett... - mondta Babos. - Szeretnék jót játszani majd a Roland Garroson. Úgy érzem, Vera Zvonarjova jelenleg verhető, nem most játssza élete teniszét.”

A 116. Czink Melinda könnyebbnek tűnő riválist kapott, ő a 76. brit Anne Koethavonggal csap össze a legjobb 64 közé kerülésért. Amennyiben Arnnak és Czinknek is sikerülne továbblépnie, a második fordulóban egymás ellen léphetnének pályára.

Az év második, salakpályás Grand Slam-tornája vasárnap rajtol.

Babosék drámai vereséget szenvedtek az elődöntőben

A legjobb helyen rangsorolt magyar női teniszező kiesett párosban is a strasbourgi tenisztornán.
Babos Tímea - a tajvani Hszie Szu-vej oldalán - párosban drámai vereséget szenvedett döntő rövidítésben az első helyen kiemelt Natalie Grandin, Vladimira Uhlirova dél-afrikai, cseh duótól a 220 ezer dollár összdíjazású, strasbourgi salakpályás női tenisztorna pénteki páros elődöntőjében.

A versenyeket szervező WTA honlapja szerint a negyedik helyen kiemelt magyar-tajvani kettős a könnyedén megnyert (6:0) első játszma után 6:2-re elveszítette a másodikat. A harmadik felvonásban már 9-3-ra vezettek Grandinék, hat meccslabdájuk volt, ám Babosék sorozatban hét pontot nyerve meccslabdához jutottak. Az ellenfél azonban innen fordított, és került a fináléba.

„Nem volt egyszerű, de a páros már csak ilyen. Sok múlik a szerencsén, mint most is. Az első szettben nekünk volt szerencsénk, a második elején pedig az ellenfélnek. Az első játszmában nagyon jól teniszeztünk, a másodikban azonban a jó alap eltűnt az első két, picit balszerencsés gém miatt. A rövidítést sem kezdtük jól, aztán 9-3-nál egyszerre minden bejött, amikor már minden mindegy alapon játszottunk. Eljutottunk a meccslabdáig, de ekkor az ellenfélnek ismét szerencséje volt egy ritörnnél. Ez a hét jó alapot jelent a folytatásra” - idézte a csapat MTI-hez eljuttatott közleménye Babos Tímeát.

(Forrás: MTI)
Eredmény:
páros, elődöntő:
Natalie Grandin, Vladimira Uhlirova (dél-afrikai, cseh, 1.) - Babos Tímea, Hszie Szu-vej (magyar, tajvani, 4.) 0:6, 6:2, 12-10 - döntő rövidítés
Forrás: MTI