Pénteken elkezdődött az Európai Olimpiai Bizottság közgyűlése - élő közvetítés

Pénteken elkezdődött az Európai Olimpiai Bizottság közgyűlése - élő közvetítés

2017. 11. 24.
Megosztás


Pénteken reggel kezdődik Zágrábban az Európai Olimpiai Bizottság 46. közgyűlése, melynek több magyar érdekeltsége is van. Az eseményen a Magyxar Olimpiai Bizottság képviseletében részt vesz Kulcsár Krisztián elnök és Vékássy Bálint főtitkár. Az eseményt élőben közvetítik.

A közgyűlés előtt, szerdán megtörtént a Magyar Olimpiai Csapat előregisztrációja a phjongcshangi Téli Olimpiai Játékokra, ceremónián Vékássy Bálint mellett dr. Nagy Zsigmond csapatvezető, nemzetközi igazgató vett részt. Csütörtökön többek közt a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál szervezőbizottságának tagjai tartottak beszámolót.

A pénteki megnyitón köszöntőt mond Janes kocijancic, a szervezet megbízott elnöke mellett a nemzetközi Olimpiai Bizottság első embere, Thomas Bach is. A két nap során napirendre kerül a 2018-as nyári és 2020-as téli ifjúsági olimpia, a 2018-as téli, a 2020-as nyári, a 2022-es téli, majd 2022-es nyári ötkarikás játékok szervezőbizottságainak prezentációja is.

Péntek este megválasztják az esztendő legjobb ifjúsági sportolóját - a top ötben van Nagy Réka úszó -, szombaton a Laurel Awards sportvezetői díjat adják át.

A közgyűlés első napját az alábbi képre kattintva követheti.

A közgyűlés második napját az alábbi képre kattintva követheti.

(MOB)