Péntekre halasztották a csapatversenyt magyarok nélkül

Péntekre halasztották a csapatversenyt magyarok nélkül

2012. 09. 14.
Megosztás

A kedvezőtlenre fordult időjárás miatt csütörtökről péntekre halasztották a nyíltvízi úszók olaszországi Európa-bajnokságának 5 kilométeres csapatversenyét, amelytől amúgy sérülés miatt visszalépett a magyar trió.

A hatalmas hullámok miatt versenyzésre alkalmatlanná vált helyszínen - a Ligur-tenger és a Tirrén-tenger találkozásánál fekvő Piombinóban - az eredendően pihenőnapnak kijelölt péntek délelőttjén, 10 órakor vágnak neki a távnak a háromfős vegyescsapatok - tudatta az MTI-vel a kontinentális szövetség, a LEN, miután szakemberei konzultáltak az Eb szervezőivel és az érintett nemzetek képviselőivel.

A viadal további programjában nincs változás, vagyis - hacsak az időjárás nem szól ismét közbe - szombaton rendezik meg a nők és a férfiak 5, vasárnap pedig 25 kilométeres egyéni versenyeit.
A csapatversenyben eredetileg nevezték a magyar együttest is, ám a női csapattag Olasz Anna ütést kapott a fülére a 10 km-es szám szerdai versenye közben, megsérült a dobhártyája, s két hét kényszerpihenő vár rá.

„Ilyen hatalmas hullámok és agresszív ellenfelek között még sosem versenyeztem. Az ütést követően nem hallottam semmit a bal fülemre, és annyira szédültem, hogy képtelen voltam egyenesen úszni” - mondta a jövő szerdán 19 éves Olasz Anna.

(Forrás: MTI)