Pénzügyileg is sikeres volt a téli EYOF

Pénzügyileg is sikeres volt a téli EYOF

2015. 02. 03.
Megosztás

A múlt héten befejeződött téli EYOF ügyvezetője komoly sikerként értékeli, hogy nem szaladt el a multisportesemény költségvetése.

Philipp Groborsch korábban úgy nyilatkozott, nem akarnak Innsbruck hibájába esni, amely 23,7 millió eurót költött a 2012-es ifjúsági téli olimpia megrendezésére. Ennek fényében különösen nagy fegyvertény, hogy a téli EYOF csak 6,5 milliót emésztett fel.

„Köszönettel tartozom a csapatomnak, remek munkát végzett. Amellett, hogy remekül megszervezte a fesztivált, sikerült egyensúlyban tartani a költségvetést, és ellenőrzésünk alatt tartani a kiadásokat” – mondta az ügyvezető.

A téli EYOF büdzséjét kímélte, hogy számos létesítmény már korábban felépült, és hogy a szervezőbizottság mindössze huszonnégy tagból állt. Többen közülük együtt dolgoztak 2012-ben Innsbruck sikeréért.

Peter Mennel, az Osztrák Olimpiai Bizottság főtitkára is elégedett volt a rendezéssel.

„A legkritikusabb pont a közlekedés volt, de sikerült kiválóan megoldanunk, a sportolók és az edzők nagyon boldogok voltak.”

„Az Európai Olimpiai Bizottság főtitkára (Raffaele Pagnozzi) azt mondta, senki sem panaszkodott neki vagy kérdezett tőle a csapatvezetők megbeszélésén.”

„A csapatvezetők megbeszélése percek alatt véget ért, mert csak azt kellett ismertetnünk, hogy mi a teendő a következő napokban.”

(MOB)