Pont nélkül a férfi válogatott

Pont nélkül a férfi válogatott

2012. 09. 17.
Megosztás

3:1 arányban vereséget szenvedett a magyar röplabda válogatott Spanyolország csapatától a Lettországban zajló Európa-bajnoki selejtező torna utolsó mérkőzésén, ezzel győztes meccs nélkül a csoport negyedik helyén zárt.

"Sajnos álmatagon kezdtük a mérkőzést, nem tudtuk felvenni a spanyolok ritmusát, erre rá is ment az első szett - nyilatkozott Kelemen István szövetségi kapitány.
- A második játszmára már felébredtünk és egy szoros végjáték után 26:24-re megnyertük a szettet. A harmadik és a negyedik játszmát ugyan elveszítettük, de végig jól játszottuk, ott
voltunk a spanyolok nyomába, egy kicsi hiányzott a bravúrhoz. Azt látom a csapaton, hogy minél több meccset játszik, annál inkább kezd összeszokni, kezd beírni a játék. Azt hiszem ha több időnk lett volna felkészülni az Európa-bajnoki selejtezőre eredményesebbek lehettünk volna. Ennyi idő alatt ennyit lehet összehozni. Köszönöm a játékosoknak, hogy becsületesen végig csinálták a selejtezőt, bízom benne hogy legközelebb ideálisabbak lesznek a válogatott körülményei, ezáltal eredményesebb lehet a magyar csapat."

Spanyolország - Magyarország 3:1 (25:13,24:26,27:25,25:22)

(Forrás: röplabda szövetség)