Rangos hazai tornán tesztelik a vízilabdázók a riói válogatottakat

Rangos hazai tornán tesztelik a vízilabdázók a riói válogatottakat

2016. 07. 10.
Megosztás

A riói olimpia előtt, szerdától öt napon át a BENU-kupával búcsúzik a két olimpiai résztvevő magyar vízilabda-válogatott a szurkolóktól.

A nők mezőnye igen erős lesz, hiszen a világliga-ezüstérmes spanyol, a bronzérmes ausztrál és az olasz válogatott lesz Bíró Attila együttesének az ellenfele a Margitszigeten.

„Mind a négy válogatott esélyes, hogy Rióban érmet szerezzen az olimpián. Nemrég érkeztünk haza Amerikából, ahol a világ legjobb csapatával készülhettünk. Igaz, a három hivatalos mérkőzésünket elveszítettük, de találkozóról-találkozóra közelebb kerültünk az olimpia nagy esélyeséhez. Számunkra a BENU-kupa igen fontos lesz, hiszen aránylag kevés nemzetközi mérkőzést játszottunk, így a torna után szeretném megnevezni az olimpiára utazó 13 fős játékoskeretemet” – mondta a női válogatott szövetségi kapitánya.


A férfiak a női torna 3. fordulójába kapcsolódnak be a BENU-kupa küzdelmeibe. A grúz, az ausztrál és a horvát válogatott ellen már a 13 fős olimpiai keret jut játéklehetőséghez. Őket egészíti majd ki az utazó keretből kimaradó Bedő Krisztián és Tóth Márton. Utóbbi is utazhat az olimpiára, de ő az edzéseken segíti társai felkészülését a brazil városban” – mondta Benedek Tibor szövetségi kapitány.

A férfiak a torna megkezdése előtt július 9-én, szombaton Miskolctapolcán fogadják a Ratko Rudic irányított brazíl válogatottat. A BENU-kupát követően pedig Belgrádba utazik a gárda és a szerbekkel készül két napig.

A háromszoros olimpiai bajnok férfigárda korábbi szövetségi kapitánya, Kemény Dénes, a szövetség elnöke nem akaszt nagy terhet a két válogatott vállára. Tisztes helytállást remél az olimpián. Biztos abban, hogy mindkét válogatott mindent megtesz a siker érdekében.

A BENU-kupa részletes programja:

Július 13., szerda (Széchy-uszoda):

Spanyolország-Ausztrália - 19.00 (női mérkőzés)
Magyarország-Olaszország - 20.30 (női mérkőzés)

Július 14., csütörtök (Széchy-uszoda):

Spanyolország-Olaszország - 19.00 (női mérkőzés)
Magyarország-Ausztrália - 20.30 (női mérkőzés)

Július 15., péntek (Hajós-uszoda 50-es medence):

Olaszország-Ausztrália - 13.00 (női mérkőzés)
Grúzia-Ausztrália - 17.30 - (férfimérkőzés)
Magyarország-Spanyolország - 19.00 (női mérkőzés)
Magyarország-Horvátország - 20.30 (férfimérkőzés)

Július 16., szombat (Hajós-uszoda, 50-es medence):

Horvátország-Ausztrália 19.00 (férfimérkőzés)
Magyarország-Grúzia - 20.30 (férfimérkőzés)

Július 17., vasárnap (Hajós-uszoda, 50-es medence):

Magyarország-Ausztrália - 10.00 (férfimérkőzés)
Horvátország-Grúzia - 11.30 (férfimérkőzés)

(MOB, fotó: waterpolo.hu/Dobos Sándor)