Recsei rita podcast

Récsei Rita, aki a boltba is gyaloglótempóban érkezik

2024. 06. 03.
Megosztás

Récsei Rita a párizsi olimpiára készülő, riói olimpikon gyalogló. A Budapesti Honvéd SE atlétáját a Magyar Olimpiai Bizottság, a Team Hungary hetente jelentkező podcastjának 33. felvonásában Szabó Szilárd kérdezi. A MOBCast az Allianz támogatásával jött létre.

Rita Venyercsán Bencével közösen, a vegyes váltóval kvalifikált Párizsra április végén, Antalyában. A most 28 éves atléta Kozármislenyben nőtt fel, Pécsre járt gimnáziumba és ott kezdett sportolni is, a Baranya vármegyei településen töltötte diákéveit.

Eddig a 35 kilométer volt a fő száma, most 20-ra készül, hiszen azon fog megmérkőzni a párizsi olimpián is. Rióban, a népes mezőben 59. lett, Tokióba nem jutott ki. Universiadén korábban negyedik helyet is jegyzett, országos bajnokságokon többször állt már dobogón, annak is a tetején. Néha azon kapja magát, hogy siettében még a boltba is a versenyekről ismert mozdulataival és sebességével jut el.

Rita a MOBCasben elmeséli sportpályafutásának kezdetét, miért épp a gyaloglást választotta. Az interjú az alábbi podcastban megtekinthető.