Rio 2016: felavatták a bajnokok falát

Rio 2016: felavatták a bajnokok falát

2017. 01. 13.
Megosztás


Felavatták a bajnokok falát a 2016-as XXXI. Nyári Olimpiai Játékok helyszínén, Rio de Janeiróban – számolt be róla a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) honlapja, az olympic.org.

A riói polgármester, Eduardo Paes által leleplezett falon szerepel a riói olimpián és paralimpián érmet szerző 2568 sportoló neve. Az ívelt fal 10 acélpanelből áll, a dobogós helyezést elérő sportolókat/csapatokat egy 8.5 cm-es rozsdamentes acélból készült medál jelképezi. Az avató ünnepségen kiderült: az olimpia alatt használt Carioca 3 Arenát ötkarikás iskolává alakítják, amely 1000 tanuló befogadására alkalmas lesz.

A brazil turizmusért felelős miniszter, Marx Beltrao elmondta: az ötkarikás játékok hatására fellendült Brazília turizmusa. „A számok rendkívül pozitívak. Megmutattuk, hogy képesek vagyunk előnyünkre formálni egy ekkora világeseményt. Ugyanakkor sokat kell még dolgoznunk azért, hogy a játékok hagyatékát megfelelően hasznosítsuk.”

A legutóbbi nyári olimpiának otthont adó dél-amerikai ország a 2016-os esztendőben 6.6 millió külföldi turistát fogadott, ami 4.8 százalékos növekedést jelent az azt megelőző évhez képest. Az ide látogatók 6.2 milliárd dollár bevételt generáltak, ami 6.2 százalékos növekedés – tájékoztatott a brazil turisztikai minisztérium.

(MOB, fotó: olympic.org)