Rögbi7: harmadosztályú Eb-t nyert az olimpiai válogatott

Rögbi7: harmadosztályú Eb-t nyert az olimpiai válogatott

2014. 05. 31.
Megosztás

A Szalonikiben megrendezett B-csoportos rögbi7-es – ez a sportág olimpiai szakága – Európa-bajnokságon a magyar válogatott mind a négy mérkőzését megnyerve végzett az első helyen, így legjobbjaink jövőre az A-csoportban (ez a második vonal) játszhatnak majd a kontinensbajnokságon, ami egyben olimpiai selejtező lesz.


Bőhm Balázs, a magyar szövetség főtitkára arról tájékoztatta a Nemzeti Sport Online-t, hogy a válogatott csoportjában San Marino (27–14), majd Ausztria (43–0) ellen nyert, így jutott be a tizenegy csapatot felvonultató torna legjobb négy együttese közé. Az elődöntőben Svájc ellen keményen megdolgoztunk a sikerért (22–17), a hosszabb ideig tartó fináléban – a döntőig 2x7 perces egy meccs, a fináléban viszont már 2x10 percig tart – Bulgária legyőzése jóval kevesebb gondot jelentett (74–14).

A sportági legjobbak az Elit-körben játszanak (16 válogatott, szezononként három torna), míg a második vonalat az A-csoportba sorolják be. Itt évente két tornát rendeznek az érintett 12 nemzeti gárdának. Magyar válogatott korábban még sohasem játszhatott a másodosztályú Eb-n.

A 2016-os olimpiai kvalifikációt Európából a 2015-ös idény eredményei alapján osztják ki – a pontos részletek még nem ismertek –, a kontinensről négy válogatott lehet ott Rióban.


(Forrás: