SZA 6039

Roland Garros, Nadal, Fucsovics és Marozsán – a vasárnapi teniszversenyek margójára

2024. 07. 28.
Megosztás

Méltó helyszínt találtak a párizsi olimpia szervezői a teniszversenyeknek, hiszen nem más, mint a több mint százesztendős Roland Garros ad otthont a viadalnak. És hogy sztárokban sem legyen hiány, ott van például a spanyol 22-szeres Grand Slam-bajnok Rafael Nadal, aki nem mellesleg szintén az olimpiai falu lakója. No, de van két fiú, Fucsovics Márton és Marozsán Fábián, akik a legendás Philippe Chatrier Stadion salakjának vasárnapi magyar főszereplői voltak.

A 32 éves nyíregyházi játékos Roger Federerrel és Novak Djokoviccsal is többször összecsapott, de a 38 éves Nadallal a párizsi olimpián találkozott először.

Nadal 2008-ban egyesben, 2016-ban pedig párosban lett olimpiai bajnok, Fucsovics ugyan elutazott Tokióba, de sérülés miatt a rajt előtt visszalépett, így érdemben először lépett pályára ötkarikás játékokon.

A magyar fiú hatalmas, két és félórás csatában kapott ki a spanyoltól a teltházas stadionban. Rafael Nadal – Fucsovics Márton 6:1, 4:6, 6:4.

Az tény, hogy nagy élmény és megtiszteltetés volt Nadal ellen játszani, de mint látszódott, a végsőkig küzdöttem. Az elején nagyon lassan kezdtem és ő nagyon jól játszott. Én az elmúlt két napban nem is nagyon tudtam edzeni, ma ütöttem először, úgyhogy nem volt könnyű felvenni a ritmust. A második szettben sokkal felszabadultabb voltam, kezdtem belejönni a játékba, összességében pedig egy jó meccs volt – értékelt Fucsovics Márton a közmédiának.

Marozsán Fábián kétszettes vereséggel az első fordulóban búcsúzott. A pályafutása első olimpiáján szereplő, világranglistán 49. Marozsánra nem várt könnyű feladat a francia Ugo Humbert ellen, ugyanis amellett, hogy a rivális jelenleg 15. az ATP-rangsorban, a hazai közönség támogatását is élvezhette. Tavaly a Davis Kupa tatabányai selejtezőjében kemény pályán csaptak össze, akkor Humbert két szettben nyert, második találkozójuk pedig telt ház, azaz 2200 néző előtt kezdődött a Roland Garros 14-es pályáján. Végeredmény: Ugo Humbert – Marozsán Fábián 6:3, 6:2.

Este párosban Fucsovics és Marozsán a holland Tallon Griekspoorral és Wesley Koolhoffal szállt szembe. A magyarok a holland duótól kikaptak két szettben a Suzanne Lenglen Stadion melletti 11-es pályán. Eredmény: férfi páros, 1. forduló (a 16 közé jutásért): Tallon Griekspoor, Wesley Koolhof (holland) - Fucsovics Márton, Marozsán Fábián 6:1, 6:3.

Marozsán Fábián osztotta Fucsovics árton véleményét: Ezzel a párossal szemben nem mi voltunk az esélyesek. Ettől függetlenül megpróbáltuk odatenni magunkat, így sikerült. Ez egy gyors olimpia volt számunkra, de nem állhatunk meg, menni kell, edzeni kell tovább – fogalmazott.

A magyar teniszezők számára ezzel befejeződtek a küzdelmek Párizsban.

- - - - - - - - - -

Szurkolói Klub a Kopaszi-gáton!

A siker bennünk van! A Magyar Olimpiai Csapat szurkolói klubja július 26-án nyílik a Kopaszi-gáton a Kopaszi Kertben, ahol korábbi olimpiai bajnokok szakértő hozzászólásai színesítik az eleve izgalmas, magyar érdekeltségű sporteseményeket.

A MOB érdekes kerekasztal-beszélgetésekkel, izgalmas programokkal, a közös drukkolás élményével várja a rajongókat, ráadásul az olimpiáról hazatérő sportolók egy része is egyenesen a klubba jön, hogy itt számoljon be először első kézből az élményeikről.

Az eseményhez természetesen a Magyar Olimpiai Bizottság stratégiai partnerei is csatlakoznak – kísérő programokkal, extra élményekkel. A délutánok, esték házigazdája Fazekas Erzsébet és Léderer Ákos lesz.

A Magyar Olimpiai Csapat szurkolói klubja a Kopaszi Kertben július 26. és augusztus 11. között tart nyitva minden nap 13.00 és 23.00 óra között.