Samsal Dalibor Leviben kezdi meg a szezont - cél a téli olimpia

Samsal Dalibor Leviben kezdi meg a szezont - cél a téli olimpia

2017. 11. 11.
Megosztás

Magyar indulója is lesz az alpesi sí világkupa szezonbeli első műlesikló futamának a férfiak versenyében. A magyar sísport eddigi legeredményesebb szlalomosa, Samsal Dalibor idén is pontszerzésre törekszik. A magyar szlalomos szeretne minél többször pontszerző helyen végezni a világkupa sorozatban, de az elsődleges célja, hogy részt vehessen a februári téli olimpián, Phjongcshangban.

Samsal Dalibor, aki 2016-ban a svájci Wengenben 22. helyezésével a magyar férfi műlesiklás első világkupapontjait szerezte meg, az alpesi sí legtechnikásabb számban idén is vk-pontszerzésre hajt. A Fullsport SE sízője az előző szezonban térdsérülés miatt nem tudta százszázalékos formáját visszanyerni, de nyárra sikerült felépülnie, és az előtte álló versenyekre teljes erőbedobással készült a kondicionáló edzéseken és a havas tréningeken egyaránt.

A magyar szlalomos szeretne minél többször pontszerző helyen végezni a világkupa sorozatban, de az elsődleges célja, hogy részt vehessen a februári téli olimpián. Idén először a finnországi Leviben bizonyíthat, miután a világkupa mezőnye számára a hétvégén rendezik az első szlalomversenyeket. A nők szombaton, a férfiak vasárnap állnak rajthoz.

"Tavaly Dalibor sérült volt, de az idei szezonra fizikálisan és egészség szempontjából is jól van, nincsenek térfájdalmai. A szövetség elvárása vele szemben, hogy a legjobb 30-ban érjen el jó eredményt a következő 7 világkupa-versenyen. Ha a WCSL-en (világkupa rajtlistán) 30-ban tud lenni, azzal a férfiaknál még egy olimpiai kvótát szerezne Magyarországnak" - nyilatkozta Stark Márton, szövetségi kapitány.

(Magyar Sí Szövetség)