Sastin kikapott, kiesett

Sastin kikapott, kiesett

2012. 08. 08.
Megosztás

A világbajnoki ezüstérmes Sastin Marianna kikapott a nők 63 kg-os kategóriájának nyolcaddöntőjében, s már csak egy vigaszági szereplésben bízhatott a londoni olimpia birkózóversenyén.

A vb- és Eb-ezüstérmes magyar birkózóra komoly megméretés várt, hiszen Osztapcsuk 2011-ben és idén is Európa-bajnoki aranyérmet szerzett. Sastinnal szemben is remekül kezdett, tusveszély közelébe sodorta a magyart, aki csak roppant nehézségek árán tudott szabadulni szorult helyzetéből, de Osztapcsuk így is 4-0-val vitte el a menetet.
A Vasas birkózója a második 2 percben sem lelt ellenszerre az ukránnal szemben, aki egy balsikerű Sastin-dobáskísérlet után, kiléptetéssel gyűjtötte be a győzelemhez szükséges egy pontot, s ezzel a mérkőzést.

A vigaszági szerepléshez Sastin számára az kellett volna, hogy az ukrán döntőbe jusson, ám az már a következő körben vereséget szenvedett, így a Vasas birkózója számára véget ért az olimpia.

A magyar birkózócsapatból még két szabadfogású lép majd szőnyegre: Hatos Gábor (74 kg) pénteken, Ligeti Dániel (120 kg) pedig szombaton következik. Korábban a kötöttfogásúaknál Lőrincz Tamás (66 kg) ezüst-, Módos Péter (55 kg) pedig bronzérmet szerzett.