Senánszky újabb szenzációs világcsúcsa és vb-aranya

Senánszky újabb szenzációs világcsúcsa és vb-aranya

2013. 08. 11.
Megosztás

Senánszky Petra duplázott Kazanyban. Az Oroszországban megrendezett búvársportok világbajnokságán a magyar világklasszis a 100 méteres győzelem után az uszonyos gyorsúszás 50 méteres fináléjában is a leggyorsabb volt, és ezúttal is világcsúcsot úszott.

A Világjátékokat is megjárt Senánszky 21.83 másodperc után csapott célba. Kosina Gergely is világbajnok lett Kazanyban, miután junior korúként megnyerte a 200-as uszonyos gyors döntőjét. Ebben a szakágban a magyarok így három aranyéremmel, egy ezüsttel és három bronzzal a harmadik helyen zártak az éremtáblázaton. Elsőként az oroszok, másodikként a kínaiak végeztek.

A tájékozódási búvárúszók is tovább remekeltek: Balázs Péter is megszerezte a második vb-aranyát Kazanyban, miután szlalomban győzött, ugyanitt Gurisatti Róbert ezüstérmes lett.

A magyar búvárúszók az utóbbi egy hónapban ismét bebizonyították, hogy a világ élvonalába tartoznak. A Kolumbiában megrendezett Világjátékokon, azaz a nem olimpiai sportok világversenyén Székely Lilla aranyérmes lett és számos értékes pontszerző helyeket gyűjtöttek be a mieink, a sikertörténet pedig Kazanyban folytatódott.

(Forrás: nem olimpiai sportágak sajtószolgálata)