Sífutás: északi fölény a faluni sprintversenyen

Sífutás: északi fölény a faluni sprintversenyen

2014. 03. 15.
Megosztás

A svédországi Falunban férfi és női klasszikus stílusú sprintversennyel kezdődött a sífutók világkupa-döntője, amelyen a győzelmet előbbieknél a svéd Teodor Peterson, utóbbiaknál a norvég Marit Björgen szerezte meg.

A hölgyeknél két-két norvég és amerikai, valamint egy-egy svéd és finn versenyző jutott a döntőbe, s végül a norvégok domináltak, akik közül a hatszoros olimpiai bajnok Marit Björgen ért elsőként a célba, honfitársnője, a csapatsprintben éppen Björgennel Szocsiban aranyérmet szerző Ingvild Flugstad Östberg, valamint a svéd Stina Nilsson előtt.

A férfiaknál viszont a házigazdák három versenyzője gyakorlatilag „megette” a mezőnyt: sőt Teodor Peterson és Emil Jönszon gyakorlatilag századmásodpercre azonos idővel értek a célba, s kettejük között csak a célfotó tudott dönteni előbbi javára, míg a harmadik honfitársuk, Kalle Halfvarsson lett.

Sífutó-vk-döntő, Falun (Svédország)

FÉRFI SPRINT (KLASSZIKUS STÍLUS): 1. Teodor Peterson (svéd) 2:55.97 perc, 2. Emil Jönsson (svéd) +0.00 mp, 3. Calle Halfvarsson (svéd) +1.01

AZ ÖSSZETETT VILÁGKUPA ÁLLÁSA:
1. Martin Johnsrud Sundby (norvég) 1288 pont, 2. Alekszandr Legkov (orosz) 811, 3. Chris Andre Jespersen (norvég) 739

NŐI SPRINT (KLASSZIKUS STÍLUS): 1. Marit Björgen (norvég) 2:50.46, 2. Ingvild Flugstad Östberg (norvég) +0.29, 3. Stina Nilsson (svéd) +1.34

AZ ÖSSZETETT VILÁGKUPA ÁLLÁSA:
1. Therese Johaug (norvég) 1295 pont, 2. Marit Björgen (norvég) 1292, 3. Astrid Jacobsen (norvég) 974

(Forrás: NSO)