Sífutás: Sundby és Johaug az utolsó versenyt és az összetettet is behúzta

Sífutás: Sundby és Johaug az utolsó versenyt és az összetettet is behúzta

2014. 03. 16.
Megosztás

Martin Johnsrud Sundby (a képen) győzelmével ért véget Falunban a sífutók világkupa-sorozata a faluni vk-döntőn.

Sundby már nagyon régen megnyerte az összetett világkupát, azonban a norvég nem állt le az utolsó versenyen sem. A 15 kilométeres szabad stílusú viadalon öt másodperccel megelőzte a kanadai Alex Harveyt.
Sundby végül több mint 500 pontos előnnyel végzett az élen az összetett világkupában.

SÍFUTÁS, VK-VERSENY, FALUN (SVÉDORSZÁG)

Férfi üldözéses (15 km, szabad stílus): 1. Martin Johnsrud Sundby (norvég) 34:48.1, 2. Alex Harvey (kanadai) +4.9, 3. Alekszandr Ljogkov (orosz) +11.0

Az összetett vk végeredménye:
1. Martin Johnsrud Sundy 1534 pont, 2. Alekszandr Ljogkov 980, 3. Alex Harvey 766

Johaug nyerte meg az összetettet a nőknél

Therese Johaug győzelmével ért véget a női sífutók összetett világkupája. A norvég annak köszönheti elsőségét, hogy megnyerte az utolsó, 10 kilométeres viadalt.

A női sífutó világkupájának utolsó versenyére már csak két versenyző maradt, aki megnyerhette az összetett vk-t: a két norvég, Therese Johaug és Marit Björgen. Johaug vezetett, de előnye minimális, mindössze hét pont volt.

A papírformának megfelelően ők ketten kerültek az élre. Johaug azonban gyorsabbnak bizonyult, és végül fél perccel megelőzte vetélytársát, így az összetettben előtte maradt.
Johaug tehát megszerezte a nagy kristálygömböt. A világkupában nyomasztó volt a norvégok fölénye, mert az összetett első négy helyen ők végeztek.

SÍFUTÁS, VK-VERSENY, FALUN (SVÉDORSZÁG)

Női 10 km (üldözéses, szabad stílus): 1. Therese Johaug (norvég) 24:25.5, 2. Marit Björgen (norvég) +29.2, 3. Heidi Weng (norvég) +1:52.4

Az összetett vk végeredménye:
1. Therese Johaug 1545 pont, 2. Marit Björgen 1498, 3. Astrid Uhrenholdt Jacobsen (norvég) 974

(Forrás: NSO)