Siker és kudarc - szakmai konferencia a kiemelt edzőknek, Gerevich-ösztöndíjasoknak

Siker és kudarc - szakmai konferencia a kiemelt edzőknek, Gerevich-ösztöndíjasoknak

2014. 11. 05.
Megosztás

"Siker és kudarc" - címmel rendezett szakmai konferenciát a MOB támogatásával a Kiemelt Edző Programban, a Gerevich Aladár Sportösztöndíjban részesülő szakemberek és a látvány-csapatsportágak edzői részére a Magyar Edzők Társasága (MET). Az esemény meghívott vendége Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász volt, aki a témát a sportpszichológia oldaláról közelítette meg.

A MOM Kulturális Központban rendezett szakmai fórumon dr. Bartha Csaba, a MOB sportigazgató-helyettese, Kiss Norbert sportért felelős helyettes államtitkár, Molnár Zoltán MET-elnök és Köpf Károly főtitkár köszöntötte a megjelenteket.

A sikerről és a kudarcról, azok feldolgozásáról, a mentális hibajavításról Gyömbér Noémi (tanársegéd, Testnevelési Egyetem), Nagy Enikő (sportpszichológus, Nyíregyházi Spartacus), Berczik Krisztina (ELTE PPK) és dr. Lénárt Ágota (tanszékvezető egyetemi docens, Testnevelési Egyetem, a MOB Orvosi Bizottságának tagja) tartott előadást.

A konferencia fővédnöke Borkai Zsolt, a MOB elnöke, védnöke dr. Simicskó István, sportért felelős államtitkár volt.

A konferencia zárásaként London olimpiai bajnokával, a háromszoros világbajnok (2010. Rotterdam, 2011. Tokió, 2014. Nanning) Berki Krisztiánnal dr. Lénárt Ágota és Köpf Károly beszélgetett.

(MOB/VF)