„Sikeres lesz a riói olimpia”

„Sikeres lesz a riói olimpia”

2015. 02. 17.
Megosztás

Rafael Nadalnak semmi kétsége afelől, hogy a brazíliai labdarúgó-világbajnokságéhoz hasonló sikerrel rendezi meg Rio de Janeiro a 2016-os olimpiát.

Peking olimpiai bajnok teniszezője a riói tornán szerepel a napokban, és alig várja, hogy jövő nyáron is megméresse magát a metropoliszban.

„Bizakodó vagyok azzal kapcsolatban, hogy az olimpia sikeres lesz Brazíliában, ugyanúgy, ahogyan a labdarúgó-világbajnokság is az volt. Ez a világ két legnagyobb sporteseménye. Brazília és Rio óriási erőt sugároz, valamennyi olimpikon számára felejthetetlen élmény lesz a játékok” – mondta a 14-szeres Grand Slam-győztes az olimpia hivatalos honlapjának.

A mostani torna a negyedik Nadal számára Brazíliában, és korábban mindhárom alkalommal diadalmaskodott. Örül, hogy ott lehet.

„Mi, spanyol ajkúak és más újlatin nyelvet beszélők otthon érzik magukat itt. Márpedig Latin-Amerika érti a sportot, és szenvedélyes is. A szurkolók támogatása egészen különleges, én is csak köszönettel tartozom a brazil drukkereknek.”

Ezekben a napokban rendezik ráadásul a riói karnevált, így Nadalnak lehetősége van belekóstolni a reggeltől estig tartó önfeledt bulikba.

„A messzi távolban is hallani, hogy a karnevál a világ egyik legkülönlegesebb eseménye, hatalmas élmény lesz részt venni rajta. Minden bizonnyal sokáig emlékezni fogok rá.”

A február 16. és 22. között rendezendő Rio Open, melyen a mallorcai is pályára lép, Brazília első ATP 500-as viadala. A mérkőzéseket nyolc salakpályán játsszák, köztük a 6200 nézőt befogadó főstadionban.