Sílövészet: norvég és finn siker a pénteki sprintversenyen

Sílövészet: norvég és finn siker a pénteki sprintversenyen

2014. 03. 14.
Megosztás

Csütörtökön a férfiak és a nők sprintversenyével folytatódott a sílövők világkupa-sorozata a finnországi Kontiolahtiban. Előbbieknél a norvég Johannes Thingnes Bö (a képen) utóbbiaknál pedig a finn Kaisa Mäkäräinen győzött.

A férfiak versenyében az orosz Dmitrij Malisko vezetett az első lövészet után, de a mezőny annyira szoros volt, hogy csak másodpercek voltak az élmezőny versenyzői között, az összetett-vk-éllovas francia Martin Fourcade például kerek 10 másodperces hátránnyal csak a 11. helyen állt. A második sorozatot követően is Malisko vezetett, de ekkor már csak a kisebbik Bö testvér tartotta vele a lépést, aki aztán a hajrában egy másodperces hátrányát könnyedén ledolgozta, sőt, mivel az orosz elfáradt, így még Fourcade és az egy büntetőkörre is kényszerülő német Arnd Peiffer is megelőzte.

A hölgyek versenyében hazai siker született: már az első sorozat után is Mäkäräinen vezetett, s bár az álló lövészetében egyszer hibázott, itt is a második volt az orosz Olga Zajceva mögött 8 másodperccel elmaradva. A hátrányból azonban a hátralévő két és fél kilométeren hat másodperces előnyt csinált, s így növelte előnyét az összetett-vk-ban is, az ezúttal negyedik Tora Berger előtt, akit egy másik finn, Mari Laukkanen is megelőzött. A vk harmadik esélyese, a háromszoros olimpiai bajnok fehérorosz Darja Domracseva ezúttal négy hibával csak 37. lett.

Sílövő-vk, Kontiolahti (Finnország)

FÉRFI 10 KM-ES SPRINTVERSENY: 1. Johannes Thingnes Bö (norvég) 23:33.2 perc (0 lőhiba), 2. Martin Fourcade (francia) +7.1 (0), 3. Arnd Peiffer (német) +7.2 (1)

AZ ÖSSZETETT VILÁGKUPA ÁLLÁSA:
1. Martin Fourcade (francia) 714 pont, 2. Emil Hegle Svendsen (norvég) 519, 3. Dominik Landertinger (osztrák) 481

NŐI 7.5 KM-ES SPRINTVERSENY: 1. Kaisa Mäkäräinen (finn) +20:36.3 (1), 2. Olga Zajceva (orosz) +6.1 (0), 3. Mari Laukkanen (finn) +22.7 (0)

AZ ÖSSZETETT VILÁGKUPA ÁLLÁSA:
1. Kaisa Mäkäräinen (finn) 661, 2. Tora Berger (norvég) 630, 3. Darja Domracseva (fehérorosz) 575

(Forrás: NSO)