Síugrás: Schlierenzauer-betli, sáncrekord és japán siker

Síugrás: Schlierenzauer-betli, sáncrekord és japán siker

2013. 12. 07.
Megosztás

A norvégiai Lillehammerben folytatódott a síugrók világkupa-sorozata. Pénteken a vegyes csapatversenyt bonyolították, amelyet az Ito Juki, Ito Daiki, Takanasi Sara, Takeucsi Taku összeállítású japán csapat nyerte meg az osztrákok és a házigazda norvégok előtt.

Az első ugrók után még a házigazdák vezettek, de aztán az osztrákok fokozatosan átvették a vezetést, és az első sorozatot követően harminc pontos előnybe kerültek a japánok előtt, míg a harmadik helyen a németek, a negyediken a norvégok álltak újabb tíz-tíz pontos hátránnyal.

Az ötödik ugrások után viszont az ázsiaiak ugrottak az élre, Thomas Morgenstern azonban egy 104 méteres ugrással visszavette az első helyet, míg a német Karl Geiger 107 és fél méterrel új sáncrekordot ért el. A hetedik ugrásnál Takanasi azonban hét métert vert Daniela Iraskóra, s így az utolsó ugrások előtt tíz pont volt Gregor Schlierenzauer hátránya Takeucsival szemben.

Az osztrák azonban csak 85 méterig jutott, s így kis híján még a második helyük is veszélybe került, mindenesetre Takeucsinak így egy biztonsági ugrás is elég lett volna a győzelemre. Ugrása előtt azonban a szél alaposan bekavart, kétszer is vissza kellett jönnie a sáncról, mire végre ugorhatott, de nem bízta a véletlenre, s 100 és fél méterrel biztosította be csapata több mint negyven pontos győzelmét.

Síugró-vk, Lillehammer (Norvégia)

VEGYES CSAPATVERSENY (HS 100): 1. Japán 942.1 pont, 2. Ausztria 901.9, 3. Norvégia 887.5

(Forrás: NSO)