Síugrás: visszavágtak az osztrákok a németeknek

Síugrás: visszavágtak az osztrákok a németeknek

2014. 03. 02.
Megosztás

A finnországi Lahtiban folytatódott a síugrók világkupa-sorozata. A szombati csapatversenyt a Thomas Diethart, Stefan Kraft, Michael Hayböck, Gregor Schlierenzauer összeállítású osztrákok nyerték meg a németek és a norvégok előtt.

A németek a teljes olimpiai bajnok gárdájukkal, míg az osztrákok Thomas Morgenstern helyett Stefan Kraft szerepeltetésével vágtak neki a viadalnak.
Az első ugrásokat követően az osztrákok álltak az élen, nyolc ponttal megelőzve a norvégokat. A harmadik helyen ekkor a szlovének álltak újabb ötpontos hátránnyal, viszont az olimpiai bajnok németek csak az ötödik helyről várták a folytatást, több mint 36 ponttal lemaradva az éllovas mögött.

A második körben aztán már összeszedték magukat a németek, s végül, ha csak fél ponttal is, megelőzték a norvégokat is. Az osztrákokat azonban nem sikerült, a „sógorok" majd' 13 pontot megőriztek előnyükből, amivel visszavágtak az olimpián elszenvedett vereségért.

Síugró-vk, Lahti (Finnország)

CSAPATVERSENY (HS 130)
1. Ausztria (DIETHART Thomas, KRAFT Stefan, HAYBOECK Michael, SCHLIERENZAUER Gregor) 973.5, 2. Németország (WANK Andreas, KRAUS Marinus, WELLINGER Andreas, FREUND Severin) 960.8, 3. Norvégia (FANNEMEL Anders, STJERNEN Andreas, VELTA Rune, BARDAL Anders) 960.3

Ugyancsak Lahtiban rendezték meg az északiösszetett-versenyzők csapatsprintjét. A győzelmet a Havard Klamatsen, Jörgen Graabak összeállítású norvég I-es csapat szerezte meg a németek és a franciák előtt.

A síugrás után még a Johannes Rydzek, Eric Frenzel összeállítású németek vezettek, bár csak nyolc másodperccel rajtoltak korábban a norvégoknál. Az északiak aztán a táv kétharmadánál utol is érték az éllovast, és az utolsó váltásnál már ők voltak az élen, igaz, csak egy másodperccel. Ám az első helyet Graabak már nem adta át, és végül 1.2 másodperccel előbb ért célba riválisánál. A harmadik helyért sokáig a német második és a francia futott versenyt, ám a végén beérték őket az olaszok, akik ezzel el is lőtték a puskaporukat, így az ő hajrájuk végén a franciák örülhettek.

Északiösszetett-vk
CSAPATSPRINT: 1. Norvégia I (KLEMETSEN Haavard, GRAABAK Joergen) 29:18.0, 2. Németország I (FRENZEL Eric, RYDZEK Johannes) +1.2, 3.Franciaország (BRAUD Francois, LACROIX Sebastien) +2.0

(Forrás: NSO)