Síugró reménységek házibajnoksága

Síugró reménységek házibajnoksága

2013. 04. 05.
Megosztás

A kőszegi síugrók az idei telet végre hazai környezetben is többször élvezhették, hiszen hóban gazdag tél áll mögöttük.

A tél folyamán indított “A magyar síugrás kőszegi bázisának népszerűsítése az Írottkő Natúrparkban” című projektjüknek így a sikere is biztosított volt az időjárás oldaláról.
A foglalkozások célja volt, hogy a gyerekek (óvodások 4-5 éves kortól, alsó tagozatos fiúk és lányok) minél közelebb kerüljenek a téli sportokhoz, ezen belül is a síugrás alapjait megismerhessék. Amikor az idő engedte a foglalkozásokat a kenyérhegyi síugró sáncon, ha éppen, esős, olvadós vagy hó mentes időszak volt, akkor a kőszegi gimnázium tornatermében tartották az edzéseket.

A szorgalmasan járó gyerekek 1 alkalommal kiutazhattak az ausztriai Mürzzuschlagban lévő partner egyesület létesítményébe, ahol 1 napos edzésen vehettek részt, profi körülmények között.

A programot “Házi Síugró Bajnoksággal” zárták, 2013.03.28-án. Az előre meghirdetett programot az időjárás ismét havazással támogatta meg, ami csak fokozta a gyerekek élményeit.
A versenyre írásban lehetett nevezni, 20 lány és fiú vállalta, hogy megméretteti magát és megmutatja a szülőknek, nagyszülőknek, hogy mit sikerült a télen elsajátítania a síugrás alapjaiból. A versenyt megtisztelte az ORF 2/Burgenland televízió stábja is, ígéretük szerint a napokban műsorra is fog kerülni a rendezvényről készült összeállítás.

A gyerekek felkészítésében Tuczai Péter önkéntes munkája kiemelendő, segítségére Szilágyi János szakosztály vezető volt.

Természetesen a versennyel a megkezdett sportági ismerkedésnek nincs vége, a gyerekeket továbbra is várjuk heti 3 alkalommal a foglalkozásokra.

“ A program a Gyermek és Ifjúsági Alapprogram támogatásával és a Nemzeti Család és Szociálpolitikai Intézet közreműködésével valósult meg.”

A verseny eredményei elérhetők a Magyar Sí Szövetség honlapján.

(Forrás: skihungary.hu)