20241018 017 young leaders

Sokan érdeklődnek a Fiatal sportvezetők programja iránt

2024. 10. 18.
Megosztás

Fiatal sportvezetők programja elnevezéssel indított képzést a Magyar Olimpiai Bizottság – a kurzus két hétvégén zajlik a MOB-székházban.

Új, népszerű programot indított a Magyar Olimpiai Bizottság azon 18 és 35 év közötti sportolók számára, akik részt vettek olimpiai kvalifikációban, és pályafutásuk végén is szeretnének megszokott közegükben, a sport világában maradni. A Fiatal sportvezetők programjára – amely egy NOB-kezdeményezés hazai adaptációja – 46 jelentkezés érkezett, közülük 16-an már el is kezdték a képzést, amelynek a nagy érdeklődés miatt még két „fordulója” lesz – az egyik november-decemberben, a másik tavasszal.

20241018 020 young leaders
Peter Szalmas

„Fontos volt számunkra, hogy egy kicsit a magunk képére, a hazai viszonyokra hangolva tovább vigyük a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által életre hívott Young Leaders programot – nyilatkozta Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke. – Nagyon jó lenne ugyanis, ha az élsportolók, akik esetleg már a befejezés felé kacsintgatnak, vagy a sportpályafutásuk utáni időszakra terveznek, megmaradnának a sportnak. Őszintén mondom, én nagyon örültem volna, ha az én időmben is lett volna ilyesmi, mert mindennél fontosabbnak tartom, hogy ne veszítsük el az értékeinket, hogy azok tegyenek a sportért, akik a legjobban tudják, mire van szükség a sikerhez.”

A képzés kétszer három nap időtartamú, elméleti és gyakorlati foglalkozásokból áll, és része többek között a személyiségfejlesztés és önismeret, a kommunikáció, a sport-protokoll, a sportdiplomácia, a pénzügy és a fenntarthatóság egyaránt. A résztvevőknek a kurzus végén önálló projekttervet kell bemutatniuk – útjukat jónevű mentorok segítik, nem csupán az oktatás során, hanem utána még fél évig.

20241018 024 young leaders
Peter Szalmas

Nagy büszkeség a Magyar Olimpiai Bizottság számára, hogy olyan remek szakemberek vállalták a mentorálást, mint dr. Baji Balázs, Gyurta Dániel, Imre Géza, Kolozsi Ildikó, Sárfalvi Péter, Schmitt Petra, Szabó Gabriella és Szántó Éva.

A MOB Fiatal sportvezetők programja első csoportjának tagjai:

Bajos Gitta (sportlövészet), Bátori Bence (vízilabda), Benkucs Kíra (kajak-kenu), Béke Kornél (kajak-kenu), Dorután Katalin (alpesi sí), Jani Réka (tenisz), Kerkai Ákos (kosárlabda), Kovács Richárd (ökölvívás), Kövér Fanni (atlétika), Krizsán Xénia (atlétika), Márton Richárd (úszás), Molnár Rebeka (kajak-kenu), Pétervári-Molnár Bendegúz (evezés), Szilágyi Réka (atlétika), Szöllősi Balázs (evezés), Tusnády Nimród (falmászás)