Sorsoltak az asztalitenisz és a tenisz olimpiai tornára

Sorsoltak az asztalitenisz és a tenisz olimpiai tornára

2021. 07. 22.
Megosztás


Kisorsolták az olimpiai asztalitenisz torna egyéni, páros és csapatversenyeinek mérkőzéseit. A női csapat az olimpia egyik nagy favoritját Japánt kapta ellenfelül. Az egyes és vegyes párosban az ellenfelek verhetőek. Fucsovics Márton a világranglista 12. lengyel Hubert Hurkacz ellen kezdi az olimpiai tornát.

A július 24-én délelőtt kezdődő vegyes páros-küzdelmek 16 kettőst felvonultató mezőnyében a 11. helyen kiemelt Szudi Ádám, Pergel Szandra duó a nyolcaddöntőben a negyedik kiemelt hongkongi Vong Csün-ting Tu Hoj-kem kettős ellen lép az asztalhoz.

Csapatban a 10. helyen kiemelt Madarász Dóra, Pergel Szandra, Póta Georgina összetételű női csapatunk a nyolcaddöntőben a másodiknak rangsorolt japánokkal találkozik.

A férfi és női egyesben a versenyzők lépcsőzetesen kapcsolódnak be a küzdelmekbe, függően attól, ki milyen kiemelést kapott.

A nőknél magyar részről ketten, Madarász Dóra és Póta Georgina indul egyesben. Madarász előbb mutatkozik be, ő a selejtezőt követő első fordulóban áll asztalhoz, az ellenfele a nigériai Offion Edem lesz, győzelem esetén viszont jóval nehezebb feladat, az amerikai-kínai Zhang Lily következik.

Póta Georginának a második fordulóban kell először játszania, mégpedig a svájci Rachel Moret és a brazil Jessica Yamada párharc győztesével, siker esetén pedig az első helyen kiemelt, világranglista-vezető kínai Csen Meng következik.

A férfiaknál Majoros Bencét az első fordulóban szólítják játékra, az algériai Larbi Baouriah legyőzése remélhetőleg nem jelent majd gondot.

Az egyes versenyszámok sorsolása:

férfi egyes női egyes vegyes páros női csapatA tenisz férfi egyes számban Fucsovics Márton az ATP ranglista 12. helyén álló lengyel Hubert Hurkacz ellen kezdi az olimpiai tornát. A lengyel az idei wimbledoni torna elődöntőjéig menetelt. A magyar teniszező mérlege jó a lengyel ellen, hiszen 2018-ban a cincinnati mesterversenyen és a budapesti challanger-tornán is három játszmában kerekedett felül lengyel riválisán. Mindkét találkozót ugyanúgy kemény pályán játszották, mint amin a tokiói játékokat is rendezik.

Márton ágára sorsolták az első kiemelt Novak Djokovicsot. Igaz vele csak az elődöntőben találkozhat. Ha a kiemeléseket erősorrendjét nézzük, a 3. fordulóban az Australian Open elődöntős orosz Aslan Karatsev (24), a negyeddöntőben a német Alexander Zverev (5) lehet a következő ellenfél. Természetesen, ha minden kiemelt megnyeri a találkozóját Fucsovics ágán.

Az első forduló pontos menetrendjét később hozzák nyilvánosságra, a tenisztorna az első teljes versenynapon, azaz szombaton július 24-én rajtol.

A teljes sorsolást itt megtekinthetik.

(MOB; fotó: MTI/Illyés Tibor, Koszticsák Szilárd)