IMG 4816

Sport a zöld jövőért – Budapesten rendezték a záróeseményt

2023. 09. 19.
Megosztás

A Sport for Green Future – Sport a zöld jövőért nemzetközi Erasmus+ projekt záróeseményét Budapesten, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Helsinki-termében rendezték szeptember 16-án. A szemináriumon és a panelbeszélgetésen a Magyar Olimpiai Bizottságot Pignitzky Dorottya, a sportigazgatóság munkatársa képviselte.

Az eseményen közel 10 ország mintegy félszáz, környezettudatossággal, fentarthatósággal is foglalkozó szakembere vagy diákja vett részt. A Sport a zöld jövőért projekt és a rendezvény az EU Erasmus+ programjának társfinanszírozásával valósult meg.

A Budapesti Nemzetközi Sportszövetség által szervezett záró szemináriumon többek közt a Bulgária, Spanyolország, Észak-Macedónia és Magyarország területén végzett közös erőfeszítések eredményeit adták közre és tekintették át a résztvevők.

Olyan témák kerültek terítékre, mint például a budapesti atlétikai világbajnokság környezeti fenntarthatósági szempontjai (Schmitt Petra fenntarthatósági menedzser), a PETKupa bemutatása (Kollarik Bercel), vagy a Sport hulladék nélkül projekt bemutatkozása (Kónya Márton, a Magyar Diáksport Szövetség nemzetközi kapcsolatokért felelős koordinátora).

IMG 4854

A panelbeszélgetés szakértője Kovács Barbara, az Energiaügyi Minisztérium nemzetközi klímapolitikai osztályának korábbi vezetője és Pignitzky Dorottya a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatóságának munkatársa volt, aki hasonló témában egy Erasmus+ projektet vezetett 2022-2022 között ( www.asap-sport.com ).

Kapcsolódó cikkek:

Tudatossági és figyelemfelhívási program a fenntarthatóságról diákoknak
Nemzetközi eszmecsere Helsinkiben a fenntarthatóság jegyében
Fenntarthatósági konferencia Prágában
A MOB-ban folytatódott a nemzetközi fenntarthatósági projekt
Az olimpia és az olimpiai mozgalom a fenntarthatóság jegyében
ASAP-fórum Prágában – ösztönző fenntarthatóság a sportban