Sport, mint az integráció eszköze

Sport, mint az integráció eszköze

2019. 05. 16.
Megosztás


A 2020-as lausanne-i ifjúsági olimpia szervezőbizottsága számos projektet hozott létre Svájcban és a vele szomszédos Franciaországban. Ilyen például a „Sport és a fiatal menekültek” nevű program, amely az ifjúsági olimpiai játékok dinamikájára épülve lehetőséget biztosít a fiatalok számára, hogy különféle téli sportágakat próbálhassanak ki.

Februárban három fiatal már részt is vehetett a programban, melynek keretében megismerkedhettek a Lausanne-ban is szereplő curlinggel, valamint találkozhattak az olimpiai érmes Peter de Cruzzal, aki a lausannei-i ifjúsági játékok egyik nagykövete. Egy nagyobb csoport márciusban ellátogathatott Joux-völgyébe, ahol kipróbálhatták a sífutást. A két próbaesemény sikere után már több hasonló program megszervezése is folyamatban van.

„Különösen fontos, hogy ebben a keveset mozgó társadalomban a fiataloknak lehetőségük legyen részt venni ilyen sporttevékenységekben, hiszen ez egyaránt hozzájárul mind a fizikai, mind a mentális jólétükhöz is. Ez különösen igaz a fiatal bevándorlókra. Reméljük, hogy ezzel a programmal megkönnyítjük a hozzáférést a sportoláshoz, a lehető legszélesebb körben” – mondta Philippe Furrer, a projekt egyik kezdeményezője.

(Forrás: lausanne2020.sport)