009

Sportdiplomáciai szempontból fontos vacsora

2023. 04. 28.
Megosztás

A Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség vacsorára invitálta a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) vezető testületét, amely a szegedi világkupát megelőzően hazánkban tartja ülését.

A kötetlen hangulatú vacsorán Gyulay Zsolt MOB-elnök és dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár is köszöntötte a résztvevőket – a kötetlen, baráti hangulatú vacsorán szóba került az újabb szegedi vb-rendezés is.

017

Thomas Konietzkó Gyulay Zsolttal, dr. Schmidt Ádámmal és Schmidt Gáborral beszélget.

MOB-Média/Szalmás Péter

A 2028-as Los Angeles-i olimpiát megelőző, 2027-es kvalifikációs világbajnokság helyszínéről szombaton döntenek.

011

A vacsorán a magyar delegációt dr. Baráth Etele és dr. Fürjes Balázs is képviselte.

MOB-Média/Szalmás Péter

„Nagyon jó hangulatú este volt, sokat beszélgettem Thomas Konietzkóval, az ICF elnökével, szó esett a magyar sportról, a kajak-kenu jövőjéről, a jövőbeni hazai eseményekről, és persze a jövő évi olimpiáról is – mondta Gyulay Zsolt, a MOB elnöke. – A sportdiplomáciánk szempontjából fontosak ezek a találkozók, igyekeztem az elnök urat biztosítani a támogatásunkról, és ugyanezt tette Schmidt Ádám államtitkár úr is, úgyhogy erős csapattal vonultunk fel.”

004

A vacsorán a sportág több legendája, olimpiai bajnok is részt vett: Gyulay Zsolt, Kovács Katalin, Szabó Gabriella, Storcz Botond és a Nemzet Sportolója, Vaskuti István is.

MOB-Média/Szalmás Péter

(MOB-Média)