Sportlövő-, hokis és asztalitenisz-ünnep a MOB-ban

2017. 04. 28.
Megosztás


Ahogy negyedévente, ismét többes díjátadót rendeztek a Magyar Olimpiai Bizottság székházában: a BEFAG Keszthelyi Erdész Lövészklub és az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia nyerte el egyéni, illetve csapatkategóriában a MOB, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által alapított A hónap műhelye-díjat, és az azzal járó félmillió forintos sportszervásárlási utalványt. A közönségdíj és a mellé elnyerhető százezer forintos utalvány a BVSC-Zugló asztaliteniszezőié lett.

A két műhely eredményeiről itt írtunk korábban. De éppúgy megérdemel minden elismerést a közönségdíj győztese, a BVSC-Zugló asztalitenisz-szakosztálya is.

„Egyáltalán nem lepett meg a keszthelyiek és a székesfehérváriak sikere, hiszen látszik az a hosszú távú, koncepciózus munka, amelyet mindkét műhelyben folytatnak – méltatta a győzteseket Fábián László, a MOB sportigazgatója. – Látszik, hogy egyik bázison sem egy korosztályra koncentrálnak. Lassan minden feltétel adott, hogy jó körülmények között készüljenek fel a sportolók, és később lássuk őket akár felnőtt sportlövő Európa-bajnokságon vagy jégkorong-vébén. Hosszú ideje nem csak a fővárosról szólnak az utánpótlás-versenyek, a vidékiek viszik a prímet, és ez pozitív, hiszen az a lényeg, hogy minél több lábon álljon az utánpótlás-nevelés. Bízom abban, jelentős állomás nektek, hogy elismernek titeket, és érzitek a törődést, amellyel figyelnek rátok a felnőttek. Remélem, a díj motivációt ad a mindennapok új kihívásaikhoz.”

„Örömmel állunk készen arra, hogy kifosszanak – jegyezte meg Bruckner Gábor, a Utanpotlassport.hu főszerkesztőjének felvetésére Vas Gábor, a Decathlon Magyarország sportigazgatója, utalva arra, hogy ezúttal két műhely is elkölthet félmillió forintot az áruházban. – Azt gondolom, óriási visszacsatolás lehet nektek, hogy évről évre elismernek. A díj nekünk is pozitív visszaigazolás: jó helyen van a gyerek. Ráadásul a sport nagy hozzáadott értéke, hogy ezekben a műhelyekben nemcsak jó sportolókat, hanem jó embereket is nevelnek. Fontos célunk volt, hogy új tehetségeket segítsünk felfedezni, és minél több szakosztályra, sportágra hívjuk fel a figyelmet.”

Bruckner Gábor a keszthelyiek és a székesfehérváriak teljesítményét méltatta, majd átadta a szót a díjazottaknak.

„Egyesületünk éppen a napokban ünnepli fennállásának ötvenötödik évfordulóját, és már a kezdetektől fogva az a mottónk, hogy jól vagy sehogy – mondja Keczeli Zoltán, a keszthelyiek főedzője. – Mindig a lehető legjobb eredményre törekedtünk. A díj túlmutat magán az elismerésen, hiszen rengeteg visszajelzést kapunk általa, amely az érmeken túl is igazolja, hogy jól végezzük a munkánkat.”

Keczelitől Fekti István, az ifj. Ocskay-akadémia sportigazgatója vette át a szót.

„A jelöltek listáját látva egyáltalán nem voltam biztos abban, hogy nyerünk – jegyezte meg Fekti István. – Szóltam is a kollégáknak, hogy mozgósítsanak mindenkit a közönségszavazáson, mert nem hiszem, hogy a fődíjat elnyerjük. Ugyan azt a versenyt elveszítettük az asztaliteniszezőkkel szemben – akiknek gratulálok, akárcsak a sportlövőknek –, annak viszont nagyon örültünk, hogy a kuratóriumot meggyőztük. Nagyon jól működik nálunk az edző-sportoló-szülő hármas, azt gondolom, ez a sikereink titka.”

Miután Ocskay Gábor rövid időre felfüggesztette a Kazahsztán–Magyarország divízió I/A csoportos világbajnoki mérkőzés követését, néhány kedves szóval idézte fel, mekkora utat járt be a jégkorong az 1980-as évektől napjainkig. A mostani székesfehérvári akadémisták már nem küzdenek beázó pályával, ellenben remek körülmények között készülhetnek azért, hogy felmenjenek annak a bizonyos tízemeletes épületnek a tetejére, hozzátéve, nem kell mindannyiuknak elérni a tizediket, mindenkiből nem lehet élsportoló. De a cél nem is ez, hanem életre felkészült emberek nevelése.

A részletes márciusi eredményeket ITT találja, a két győztesről készült műhelybemutató riportot pedig az M4 Sporton látható, Jövünk! utánpótlás-magazinban szombaton 8.25-től nézheti meg.

Az áprilisi teljesítmények alapján ezen a felületen már lehet jelölni A hónap műhelye-díj következő kiírására.

(utanpotlassport.hu, fotó: MOB/Szalmás Péter)