Lars engebretsen ioc Philippe Woods

Sportsebészeti kongresszus Almádiban, Párizs jegyében, NOB-vendéggel

2024. 03. 28.
Megosztás

Április 11. és 13. között Balatonalmádiban rendezi 16. kongresszusát a Magyar Artroszkópos és Sportsebészeti Társaság. A második alkalommal nemzetközivé avanzsált fórum részben az olimpia jegyében zajlik. A rendezvény díszvendége a norvég Lars Engebretsen professzor – a NOB orvostudományi osztálynak vezetője –, aki a Magyar Olimpiai Bizottság Orvosi Bizottságának meghívására, a MOB támogatásával utazik Magyarországra.

Az esemény egyik főszervezője dr. Tállay András, a MOB Orvosi Bizottságának elnöke, a Magyar Artroszkópos és Sportsebészeti Társaság első embere, a Magyar Sportorvos Társaság főtitkára. A MOB Orvosi Bizottságának elnökeként is dolgozó főorvos tizedik olimpiájára készül, az ötkarikás szervezet testülete őt jelöli a Párizsba utazó Team Hungary egészségügyi csapata vezetőjének.

„A nemzetközi kongresszus a párizsi olimpia előtti legfontosabb hazai sportegészségügyi rendezvény, ahol a bejelentett előadások mellett kiemelt szerepet szánunk felkért nemzetközi és hazai előadóknak, a legújabb artroszkópos technikák és trendek bemutatásának. Büszkék vagyunk rá, hogy elfogadta a meghívásunkat a téma két elismert szaktekintélye, a Nemzetközi Olimpiai Bizottságban is fontos pozíciót betöltő Lars Engebretsen, valamint Niek van Dij professzor. Az eseményen alkalmat biztosítunk arra, hogy artroszkópos sportsebészeink és a betegeinket rehabilitáló szakemberek találkozzanak egymással. Szeretettel várjuk az artroszkópos sebészet iránt érdeklődő ortopéd, traumatológus, reumatológus, rehabilitációs szakorvos, gyógytornász és műtősnő kollégák mellett a sportági szakszövetségek berkein belül, a válogatottak mellett dolgozó szakembereket is!” – invitál az eseményre dr. Tállay András.

A kongresszusról bővebb információk (program, jelentkezés) itt olvashatók.

(Fotó: NOB/Philippe Woods)