Dr. Szabó Lajos: A magángyűjtés sokszor a közgyűjtemény alapja

Sporttörténeti konferencia az olimpiai játékok művészeti versenyeinek tükrében

2014. 11. 05.
Megosztás

"Magyar sikerek az újkori olimpiai játékok művészeti versenyein" - címmel rendez a TF-en konferenciát november 14-én a Magyar Sporttudományi Társaság és annak Sporttörténeti Szakbizottsága, a Testnevelési Egyetem Társadalomtudományi Tanszéke és a Nemzeti Sportközpontok Magyar Olimpiai és Sportmúzeum.

A térítésmentesen, de regisztrációhoz kötött konferenciát Tóth Miklós, az MSTT elnöke, a MOB alelnöke nyitja meg.

A fórumon Szikora Katalin, a TF docense elemzi majd Coubertin báró szerepét a művészeti versenyek olimpiai programba kerülése szempontjából, Millisits Máté művészettörténész a szellemi olimpiák művészettörténeti szerepéről és jelentőségéről beszél, Szabó Lajos múzeumigazgató bemutatja a művészeti olimpiák magyar stadion- és uszodaterveit (Hajós Alfréd és építésztársai, 1924-1936).

Takács Ferenc, a TF professzor emeritusa Mező Ferencnek, a "szellem olimpiai bajnokának" életútjáról tart előadást, Farkas Ágnes, a Sportmúzeum könyvtáros-muzeológusa Manno Miltiadesz alkotói pályafutásáról, "A sportoló mint művész"-címmel fog ismereteket adni, Mecséri Annamária, a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum történész muzeológusa pedig Földes Éva és a sport viszonyát fogja bemutatni.

A konferencia programja innen letölthető.

A konferencia helyszíne: Testnevelési Egyetem, Hepp Ferenc terem (1123 Budapest, Alkotás u. 44. Főépület I. emelet), időpontja: 2014. november 14-én (pénteken) 14.00 órától.

Regisztráció: 2014. november 13. 14.00 óráig lehetséges
([email protected], tel: + 36 1 460 6980; +36 30 991 0203)

(MOB-MSTT)