Orszagos sporttudomanyi kongresszus 0252 simonerika

Sporttudományi konferencia Székesfehérváron

2024. 05. 31.
Megosztás

A háromnapos XXI. Országos Sporttudományi Kongresszusnak ezúttal Székesfehérvár adott otthont május utolsó napjaiban. Az eseményen több mint 150 előadás hangzott el a sporttudomány különböző témaköreiből.

Az esemény résztvevőit a Magyar Olimpiai Bizottság nevében Fábián László köszöntötte. A főtitkár – a város önkormányzatának beszámolója alapján – azt mondta, a MOB mindig örömmel veszi a jövőbe mutató kezdeményezéseket. A sport nagyon jó országimázs lehetőség – mondta –, hiszen az eredményeken keresztül az ország egyéb értékeit is be lehet mutatni a világ számára. Nincs ez másképp Magyarországon sem, ahol hatalmas fejlődés ment végbe az elmúlt években a sport terén: világversenyeknek adott otthon az ország, számos komplexum épült. A sportvezető reményét fejezte ki, hogy a konferencia a magyar sport további eredményességét segíti.

Orszagos sporttudomanyi kongresszus 0148 simonerika
szekesfehervar.hu/Simon Erika

Prof. Dr. Tóth Miklós, a Magyar Sporttudományi Társaság elnöke, a MOB közgyűlésének tagja megnyitó beszédében elmondta: számukra a sporttudomány nem csak munka, de hobbi is. Megköszönte a városnak, hogy befogadta a konferenciát, otthont biztosítva ezzel a háromnapos rendezvénynek. Köszöntője végén megemlékezett a néhány hete elhunyt Györfi Jánosról, a társaság (MSTT) alelnökéről.

Orszagos sporttudomanyi kongresszus 0182 simonerika
szekesfehervar.hu/Simon Erika

Dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár megköszönte a szervezők munkáját. „Véleményem szerint napjainkban kijelenthetjük, hogy a Magyar Kormány az elmúlt tizennégy évben olyan alapokat teremtett a sportnak, hogy senkinek nem lehet hiányérzete” – fogalmazott az államtitkár.