Thomas Bach: Oroszország minden ígéretét teljesítette

St. Lambrechtben versenyeznek kvótaesélyes alpesi sízőink

2018. 01. 18.
Megosztás


A Magyar Sí Szövetség a héten rendezi St. Lambrechtben nemzetközi versenyét, ahol az olimpián indulásra esélyes Samsal Dalibor, Kékesi Márton és Nagy Bence is rajthoz áll. Ők hárman futnak versenyt az egyetlen magyar férfi alpesi olimpiai kvótáért.

A férfiak küzdelmei már be is fejeződtek, ahol a kombinációban és óriás-műlesiklásban világkupa pontszerző Samsal Dalibor nyert kombinációban. A Fullsport SE sízője a juniorok és a felnőttek futamait is megnyerte - számolt be róla honlapján a hazai síszövetség.

A hölgyek versenyében Hozmann Szonja, a fiatal első éves FIS-versenyző kiváló szereplésének köszönhetően megszerezheti a kvótát az olimpiára.
Szonja 2001. április 14-én született. A csopaki Procelero SE versenyzője. Edzője Barbai Áron. 3 éves kora óta síel. Tanulmányait Tirolban végzi, a Schigymnasium Stams tanulója.
Első évesként a FIS-versenyrendszerben 2017 augusztusában kezdett versenyezni, és már december elején 70 pont alatti eredményt ért el szlalomban, de a többi versenyszámban is egyre jobban teljesít. A legjobb 500 versenyző közé küzdötte be magát, jelenleg alpesi összetettben az olimpiai FIS-listán a 452-dik, ezzel az A kvalifikációs szintet teljesítve reálissá vált az indulása a téli olimpián - írja a szövetség.
2015-ben a kanadai Whistler Cup-on (az amerikai kontinens legnagyobb nemzetközi serdülő versenye) első magyarként nyert aranyat szlalomban. (A korábbi győztesek között van például Lindsey Vonn, Julia Mancuso, Tina Maze, Mikaela Shiffrin..)
A tiroli tartományi bajnokságban (Landescup-ban) tavaly Wildschönauban egy napon két futamban is győzött Szuper-G-ben, de a sorozat valamennyi versenyén dobogóra állhatott, összetettben is csak egy századon múlt a győzelme. Többszörös korosztályos magyar bajnok.
A szövetség a jövő hét elején nevezi meg az olimpián induló egyetlen női és férfi versenyzőjét.

A verseny eredményeit itt megtekinthetik.

(MOB, skihungary.hu, fotó: MOB/Szalmás Péter, skihungary.hu)