Stephanie Rice megvédené a címét 200 és 400 m vegyesen

Stephanie Rice megvédené a címét 200 és 400 m vegyesen

2012. 03. 17.
Megosztás

Csak 12. lett a hazai válogatón, így 200 m gyorson nem kerül be az olimpiára utazó csapatba Ian Thorpe, az ausztrálok ötszörös ötkarikás bajnok úszója.

A 29 éves versenyző az adelaide-i viadal pénteki napján az elődöntőbe ugyan még bejutott, ott azonban már nem járt sikerrel, és lemaradt a fináléról. A döntőben az első hatban kellett volna zárnia, hogy legalább a váltó tagjaként ott lehessen a nyáron Londonban.

A 11-szeres világbajnok – aki jó egy esztendeje, bő fél évtizedes szünet után tért vissza a medencébe azzal a szándékkal, hogy ötkarikás szereplő lehessen a brit fővárosban – még 100 m gyorson indul a hétvégi válogatón, de ezen a távon előzetesen kevesebb esélyt adtak neki a szakemberek, mint 200-on.

Stephanie Rice nyomatékosította, hogy korábbi sérülése és egy-egy rosszabbul sikerült verseny után Londonban nincs más célja, mint megvédeni az olimpiai bajnoki címeit (200 és 400 méteres vegyes úszásban).

A hosszabbik vegyesen erre már biztosan alkalma lesz, hiszen megnyerte az ausztrál válogatót ezen a távon, ráadásul az idei világranglista második legjobb idejével (4:33.45).

(Forrás: MTI)