Storcz Botondot beválasztották az ICF Sprint Bizottságába

Storcz Botondot beválasztották az ICF Sprint Bizottságába

2016. 12. 18.
Megosztás

A magyar kajak-kenu válogatott leköszönő vezetőedzőjét beválasztották a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) Sprint Bizottságába. A háromszoros olimpiai bajnoknak így a következő olimpiai ciklusban többek közt komoly befolyása lesz a gyorsasági szakág versenyrendszerének kialakításához.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség még a sportág őszi nemzetközi tisztújító kongresszusa előtt jelölte tagnak a nagy tapasztalatokkal rendelkező szakembert, akit a bakui közgyűlés után választottak be az ICF legfontosabb bizottságába. Storcz Botondnak így a következő négy évben komoly befolyása lehet a gyorsasági szakág mindennapjaira.

„Nagyon örülök, hogy bekerültem a bizottságba. Eddig ICF-alelnökként Vaskuti István tudta képviselni a legmagasabb szinten a magyar kajak-kenu sportot a nemzetközi szövetségnél, fontos, hogy általam a továbbiakban is jelen leszünk a gyorsasági szakágat befolyásoló javaslatok előkészítésében. Úgy érzem, hogy az ötfős bizottság tagjaként rengeteget fogok tudni tenni a magyar érdekekért a számunkra fontosabb olimpiai szakágban” – mondta el megválasztásával kapcsolatban Storcz Botond.

A felnőtt válogatott december végén leköszönő vezetőedzője már hónapokkal ezelőtt jelezte a Magyar Kajak-Kenu Szövetség vezetőinek, hogy érdekli a nemzetközi sportdiplomácia, ezért jelölték tagnak. A bizottságot az elmúlt négy évhez hasonlóan, továbbra is Frank Garner vezeti majd, aki tagja az ICF elnökségének és végrehajtó bizottságának is.

„A saját sikeremen túl azt tartom a legfontosabbnak, hogy így a kajak-kenuban nagyhatalomnak számító Magyarországnak továbbra is erős képviselete marad az ICF-en belül, ami mindenképpen egy közös sportdiplomáciai siker” – tette hozzá a háromszoros olimpiai bajnok sportvezető, aki az elmúlt napokban többször beszélt arról, hogy januártól már nem lesz a gyorsasági válogatott vezetője, de itthon is folytatná a munkát a sportág berkein belül.

Nem Storcz Botond az egyetlen magyar, aki bizottsági tisztséget tölthet be az ICF-nél. A többszörös gyorsasági- és sárkányhajó világbajnok Patyi Melinda a Sárkányhajó Bizottság tagjaként dolgozhat a következő négy évben. Dr. Toman József, a felnőtt válogatott keretorvosa pedig az ICF Orvosi- és Anti Dopping Bizottságának teljes jogú tagja lett.

(MKKSZ)