Svendsen az oroszoknak ajándékozta a váltó-sikert

Svendsen az oroszoknak ajándékozta a váltó-sikert

2013. 01. 05.
Megosztás

A férfiak 4x7.5 km-es váltóversenyével folytatódott a sílövő világkupa a németországi Oberhofban.

A győzelmet az orosz csapat szerezte meg a norvégok és a németek előtt.
Az első lövészet után a franciáknak és a németeknek, a másodiknál pedig a norvégoknak kellett büntetőkört futniuk, de hogy mennyire sűrű volt így is a mezőny, azt jól jelzi, hogy féltávnál a norvég Ole Einar Björndalen váltotta az első helyen Erlend Bjöntegärdot, míg a harmadikon a német Erik Lesser Arnd Peiffert félperces hátránnyal.
A norvég megtartotta az első helyet az üldöző németek, oroszok és az ukránok előtt, ám előnye elfogyott, így négyen szinte egyszerre kezdték a záró hét és fél kilométert. A fekvő testhelyzetű lövészetnél azonban csak Emil Hegle Svendsen nem hibázott, s bár büntetőkört senkinek nem kellett futnia, a norvég előnye 15 másodpercre nőtt, futásban pedig őt nem nagyon szokták utolérni.
De még hátra volt egy lövészet is, Svendsennek azonban rezgett a léc, három póttöltényre is szüksége volt, míg az orosz Dmitrij Maliskónak csak egyre, így 9 másodperc volt az előnye a lövészet után. Bár a norvég faragni tudott, utolérni már nem tudta riválisát, így az oroszoké lett a győzelem, míg a harmadik helyre a németek értek be.

SÍLÖVŐ-VK, OBERHOF (NÉMETORSZÁG)
FÉRFI 4x7.5 KM-ES VÁLTÓ: 1. Oroszország 1:20:35.7 (0+12), 2. Norvégia +8.4 (1+8), 3. Németország +39.3 (1+9)

(Forrás: NSO)